Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020

Στην εντατική ο τουρισμός της Πέλλας

- Προβληματισμένοι οι ιδιοκτήτες καταλυμάτων στα Λουτρά Πόζαρ, προσδοκούν σε αύξηση κρατήσεων μετά τις 15 Ιουλίου…

- Οι Έλληνες τουρίστες κύριο στήριγμα της φετινής χρονιάς… 

- μείωση 91%!!!! Στα ξενοδοχεία των λουτρών Πόζαρ


• Προβληματισμένοι και ανήσυχοι για το πώς θα κλείσει η φετινή πολύ διαφορετική – λόγω κορωνοϊού - τουριστική χρονιά, είναι οι επαγγελματίες του κλάδου, καθώς η πρώτη εβδομάδα αφ’ ότου άνοιξε η χώρα τις πύλες της για να υποδεχθεί τουρίστες από το εξωτερικό, κύλησε μουδιασμένα και υποτονικά. 

Το γεγονός ότι η Ελλάδα εξακολουθεί να έχει τον απόλυτο έλεγχο της πορείας του κορωνοϊού, είναι θετικό σημάδι και ίσως αυτό που θα αυξήσει το επόμενο διάστημα τη ροή τουριστών.
Την ίδια ώρα, ενθαρρυντικά είναι τα στοιχεία από τα μοριακά τεστ για τον κορωνοϊό που διενεργεί ο ΕΟΔΥ στα αεροδρόμια, καθώς σε πολύ μεγάλο ποσοστό βγαίνουν αρνητικά, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να χαλαρώσουν οι έλεγχοι, ενώ τουρίστες και επαγγελματίες οφείλουν να τηρούν αυστηρά τα μέτρα προστασίας.

Αλλά και στα τελωνεία Ευζώνων και Νίκης, σημαντικές πύλες εισόδου, οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι γίνονται με αυστηρή τήρηση των πρωτοκόλλων. Από την 1η Ιουλίου έχουν διενεργηθεί πάνω από 700 τεστ.

Σε αναμονή…

Σε αναμονή βρίσκονται και οι επαγγελματίες στα Λουτρά Πόζαρ και ειδικά τα τουριστικά καταλύματα οι κρατήσεις των οποίων παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα, προσδοκώντας ωστόσο σε μία αύξηση μετά τις 15 Ιουλίου! Μπορεί βέβαια η λουτρόπολη να γεμίζει τα Σαββατοκύριακα από μονοήμερους εκδρομείς που σπεύδουν για μια δροσιστική βουτιά ή για να απολαύσουν τα σπα κι έναν καφέ, το πολύ κάποιοι και για φαγητό σε μια από τις ταβέρνες που αποφάσισαν ν’ ανοίξουν. Οι αποδράσεις αυτές όμως δεν είναι ικανές για να βγάλουν τα… σπασμένα οι επαγγελματίες, οι οποίοι ήδη έχουν χάσει τη μισή σχεδόν καλοκαιρινή σεζόν. Μάλιστα σύμφωνα με στατιστικά από τον Σύλλογο ξενοδόχων των Λουτρών Πόζαρ η μείωση σε σχέση με πέρυσι είναι 91%!!!

Έμφαση στον εσωτερικό τουρισμό!

Φέτος για πρώτη ίσως φορά έμφαση δίνουν οι επαγγελματίες και στον εσωτερικό τουρισμό. Ήδη πολλοί προβαίνουν σε προσφορές και ειδικές τιμές, που θα μπορούσαν να προσελκύσουν Έλληνες επισκέπτες, που θέλουν να κάνουν διακοπές, αλλά οι οικογενειακοί προϋπολογισμοί δεν βγαίνουν!

Στο ίδιο πλαίσιο κινείται και η Κυβέρνηση με τα επιδοτούμενα τουριστικά προγράμματα. Μάλιστα σε δηλώσεις του ο Υπουργός Εργασίας Ι. Βρούτσης τόνισε ότι η φετινή χρονιά πρέπει να στηριχτεί και στον εσωτερικό τουρισμό. Όπως είπε σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΙ, το πρόγραμμα του Κοινωνικού Τουρισμού έχει σπάσει φέτος κάθε ρεκόρ, καθώς υποβλήθηκαν πάνω από 400.000 αιτήσεις. «Τα χρήματα είναι έτοιμα να αποδοθούν στους παρόχους, στους ξενοδόχους και τα καταλύματα. Η έκκληση που κάνω είναι να ανοίξουν οι ξενοδόχοι τα ξενοδοχεία και να μπουν στο πρόγραμμα Κοινωνικός Τουρισμός. Πρέπει να στηριχτούμε σε αυτή την τονωτική ένεση των Ελλήνων τουριστών φέτος, τους εργαζόμενους και τους ανέργους που έχουν μπει στο πρόγραμμα και φέτος περισσότερο από κάθε άλλη φορά ζητούν να κάνουν τουρισμό διαμέσου του προγράμματός μας. Πρέπει να επενδύσουμε σε αυτή την τονωτική ένεση, είναι ζεστό χρήμα και μαζί με τον διοικητή του ΟΑΕΔ αλλάξαμε και τον κανονισμό και η πληρωμή των ξενοδόχων του κοινωνικού τουρισμού πλέον θα γίνεται σε έναν μήνα», υπογράμμισε ο κ. Βρούτσης.

Αύξηση αιτήσεων 104,9%

Από την πλευρά του ο διοικητής του ΟΑΕΔ Σπύρος Πρωτοψάλτης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ανέφερε ότι τα προγράμματα κοινωνικής πολιτικής του Οργανισμού αποτελούν σημαντικά εργαλεία στήριξης του εργατικού δυναμικού και των οικογενειών τους.

Σύμφωνα με τον ΟΑΕΔ, το ενισχυμένο και διευρυμένο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού και το πρόγραμμα επιταγής αγοράς βιβλίων έτυχαν καθολικής αποδοχής και σημείωσαν ρεκόρ στον αριθμό των αιτήσεων, ο οποίος αυξήθηκε κατά 104,9% και κατά 52%, αντίστοιχα. Όσον αφορά το κατασκηνωτικό πρόγραμμα, ο αριθμός των αιτήσεων μειώθηκε μόνο κατά 27%.

Κρίσιμος ο Αύγουστος…

Από την πλευρά του ο καθ’ ύλην αρμόδιος Υπουργός Τουρισμού Χ. Θεοχάρης θεωρεί ότι ο Αύγουστος θα είναι καλύτερος από τον Ιούνιο και φυσικά ο Σεπτέμβριος.

«Το στοίχημα του επόμενου μήνα, είναι το στοίχημα του τουρισμού για την επόμενη τριετία τουλάχιστον. Διότι η ομαλή επανέναρξη των τουριστικών ροών θα έρθει, όταν αυτός ο μήνας αποδείξει σε όλους ότι μπορούμε να είμαστε στην πρωτοπορία και του ανοίγματος της τουριστικής αγοράς», ανέφερε σε παρέμβασή του στην διάρκεια συνεδρίας του 8ου συνεδρίου, που διοργανώνει η εφημερίδα Πελοπόννησος, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Ο κ. Θεοχάρης σημείωσε ότι από τις επαφές που έχει σε όλη την χώρα, διαπιστώνει ότι «η αισιοδοξία όσο περνάει ο καιρός θα ανεβαίνει…

»Όλοι καταλαβαίνουμε ότι υπάρχει ένας φόβος, υπάρχει μία άγνοια ή ακόμα και μία αγωνία και μία οικονομική δυσκολία που δεν επιτρέπει σε πολύ κόσμο να ταξιδέψει. Όμως αν κερδίσουμε αυτό το στοίχημα των πρώτων εβδομάδων και η διαχείριση από κάθε άποψη είναι αυτή που πρέπει, τότε θεωρώ ότι πολύ περισσότερος ο κόσμος θα θελήσει να έρθει στη χώρα μας…».





απο το meapopsi.gr / ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΕΛΛΑΣ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *