Τρίτη 11 Αυγούστου 2020

Απόδοση - επιστροφή έκτασης του πρώην Στρατοπέδου Σκύδρας «Δούμτσα Μαργαρίτη» στο Δήμο Σκύδρας

Το πρώην Στρατόπεδο Σκύδρας «Δούμτσα Μαργαρίτη» επιστρέφει στο Δήμο Σκύδρας.

Την Παρασκευή 7 Αυγούστου 2020, ενημερωθήκαμε εγγράφως από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ότι η Διοικητική Επιτροπή του Ταμείου Εθνικής Άμυνας (Δ.Ε. /Τ.ΕΘ.Α.) - μετά από σχετικά αιτήματα του Δήμου Σκύδρας – αποφάσισε την επιστροφή από το Τ.ΕΘ.Α. στο Δήμο Σκύδρας της έκτασης των 206.000τ.μ από το πρώην Στρατόπεδο «Δούμτσα Μαργαρίτη» που βρίσκεται στη θέση «ΜΟΥΡΑΠΑΤΑ», η οποία έκταση είχε δωριθεί υπό όρους στο Τ.ΕΘ.Α. από την τότε Κοινότητα Σκύδρας το 1958.

Πρόκειται ασφαλώς για μια πολύ θετική και σημαντική εξέλιξη για το Δήμο μας αφού μια διεκδίκηση – αίτημα που υποστηρίχθηκε με συνέπεια όλα τα προηγούμενα χρόνια τελικά έγινε αποδεκτό από το Τ.ΕΘ.Α.

Η Δημοτική Αρχή από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων της, το 2014, έθεσε στις προτεραιότητές της το ζήτημα της συνέχισης της διεκδίκησης της επιστροφής του πρώην Στρατοπέδου « Δούμτσα Μαργαρίτη» στο Δήμο Σκύδρας. Το γεγονός ότι το Στρατόπεδο έπαψε να λειτουργεί δεν σήμαινε ότι αυτομάτως η έκταση επέστρεφε στην ιδιοκτησία του Δήμου Σκύδρας, όπως λανθασμένα υποστήριζαν κάποιοι στο Δημοτικό Συμβούλιο και σε δηλώσεις τους που ορισμένοι αναπαρήγαγαν με ευκολία, διότι το πρώην Στρατόπεδο εξακολουθούσε να εντάσσεται στους επιχειρησιακούς σχεδιασμούς του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Ως Δήμος Σκύδρας ευχαριστούμε, λοιπόν, θερμά την πολιτική και τη στρατιωτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και συγκεκριμένα τον Υπουργό Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον Αρχηγό Γ.Ε.ΕΘ.Α. Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Φλώρο, τους Διευθυντές του Τ.ΕΘ.Α. με τους οποίους είχα συνεργασία από το 2014 και μέχρι τώρα, ειδικά με τον Αντιστράτηγο Αντώνιο Κονδύλη, όλους τους Υποστρατήγους/Διοικητές της Μεραρχίας μας με τους οποίους συζητούσαμε το θέμα στις εκάστοτε συναντήσεις μας και βεβαίως τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα.

Από εδώ και ύστερα ξεκινάμε ένα νέο αγώνα, μια νέα προσπάθεια για την αξιοποίηση του χώρου και την απόδοσή του στους συνδημότες μας για δραστηριότητες που θ΄αναβαθμίσουν και θα βελτιώσουν το περιβάλλον και τη ζωή των συμπολιτών μας.

Δεν σταματάμε όμως εδώ. Συνεχίζουμε την προσπάθεια και τη διεκδίκησή μας για την παραχώρηση του κτηρίου της πρώην Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Σκύδρας (Λ.Α.Φ.Σ.) με την προϋπόθεση της αλλαγής του νομοθετικού πλαισίου που ορίζει και για τους Ο.Τ.Α. και τα Ν.Π.Δ.Δ. την ελάχιστη καταβολή μισθώματος 5% επί της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου σε περίπτωση μίσθωσης. Οι Ο.Τ.Α. ανήκουν στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, χρηματοδοτούνται από το κράτος και δεν είναι δυνατόν ένας φορέας του δημοσίου να ζητάει χρήματα από έναν άλλο επίσης φορέα του δημοσίου. Η πρότασή μας για το κτήριο της πρώην Λ.Α.Φ.Σ. είναι να επισκευαστεί από εμάς, να καταβάλλουμε ένα συμβολικό μίσθωμα και στη συνέχεια ν΄αποδοθεί προς χρήση στους συνδημότες μας. Εν προκειμένω ζητάμε τη στήριξη και των Βουλευτών μας.

Τονίζουμε για μια ακόμη φορά ότι το κτήριο της πρώην Λ.ΑΦ.Σ., που βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της πόλης της Σκύδρας, μένει αχρησιμοποίητο κι ασυντήρητο εδώ και χρόνια, ενώ θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και ν΄αξιοποιηθεί για τους κοινωφελείς και τους πολιτιστικούς σκοπούς για τους οποίους το προορίζει ο Δήμος μας.


Κατερίνα Ιγνατιάδου

Δήμαρχος Σκύδρας0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *