Παρασκευή 7 Αυγούστου 2020

Kοινωνία σε Kίνηση Έδεσσας: Αποκατάσταση της αλήθειας

Με πηχυαίους τίτλους η εφημερίδα «Εδεσσαϊκή» στο φύλλο της 01/08/2020 κάνει λόγο για «Βούλευμα – «φωτιά» της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Έδεσσας για την υπό εκκαθάριση «Τουριστική Α.Ε.»», το οποίο μάλιστα επιρρίπτει σοβαρές ευθύνες στους τρεις πρώην προέδρους της. Μικρότερης έκτασης και έντασης από το πρωτοσέλιδο είναι το άρθρο που το συνοδεύει όπου σε εννέα γραμμές γίνεται λόγος μεταξύ άλλων για απολογία των τριών προέδρων ενώπιον του Ανακριτή, για σοβαρό ενδεχόμενο δικαστικής εμπλοκής τους και για αναμονή εκδόσεως βουλεύματος από την κα Εισαγγελέα (sic).

Πέραν της νομικής ανεπάρκειας του συγκεκριμένου δημοσιεύματος, γεγονός που αποτελεί σύνηθες πλέον φαινόμενο (όλως ενδεικτικώς ο συντάκτης θα μπορούσε να ενημερωθεί από οποιονδήποτε ειδικό επιστήμονα για την ποινική διαδικασία αφού ο εισαγγελέας δεν εκδίδει βουλεύματα), δυστυχώς στερείται και αλήθειας, καθόσον μέχρι σήμερα δεν έχω κληθεί σε απολογία ενώπιον ουδεμίας ανακριτικής αρχής και κατά συνέπεια η έκδοση κανενός βουλεύματος δεν αναμένεται.

Για την ορθή πληροφόρηση των πολιτών και συνδημοτών μου, σας ενημερώνω ότι η συγκεκριμένη υπόθεση προέκυψε έπειτα από μηνυτήρια αναφορά των πρώην εργαζομένων της επιχείρησης που αφορούσε στις διαχειριστικές περιόδους 2011, 2012 και 2013 και συνέχεια αυτής, εκλήθησαν όλοι οι πρώην πρόεδροι προς παροχή εξηγήσεων. Ουδεμία άλλη εξέλιξη έχει σημειωθεί, σε κάθε δε περίπτωση, όπως άλλωστε προβλέπεται από το νόμο σε κάθε κράτος δικαίου, οι πρώτοι που θα ενημερώνονταν για κάτι τέτοιο θα ήταν οι άμεσα εμπλεκόμενοι.

Προκύπτει, λοιπόν, αβίαστα το ερώτημα για ποιο λόγο η ιστορικότερη εφημερίδα της Έδεσσας προέβη σε ένα τόσο αβάσιμο, ανυπόστατο και αναληθές δημοσίευμα για το οποίο συντρέχουν οι όροι της συκοφαντικής δυσφήμισης, χωρίς να τηρήσει βασικές αρχές της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, όπως ενδεικτικά α) την διασταύρωση της πληροφορίας που περιήλθε με τον οποιονδήποτε τρόπο σε γνώση του δημοσιογράφου, β) την λήψη της άποψης όλων των θιγόμενων με το δημοσίευμα προσώπων κλπ.

Κατά το διάστημα των τελευταίων δύο ετών, δέχτηκα πλήθος παραπλανητικών, ανυπόστατων και συκοφαντικών δημοσιευμάτων, τα οποία έβλαψαν την τιμή, την αξιοπρέπεια και την υπόληψή μου και κυρίως της οικογένειάς μου, όπως επίσης και την γενικότερη πολιτική μου πορεία.

Για λόγους πολιτικής ομαλότητας και κοινωνικής ειρήνης σε μία περίοδο τεταμένη δεν απάντησα ποτέ, αλλά ούτε και προσέφυγα στην προάσπιση των νομίμων δικαιωμάτων μου. Ήταν μια καθαρά πολιτική επιλογή, η οποία μου κόστισε αλλά δεν μετάνιωσα γι’ αυτή.

Ως εδώ όμως!

Σχετικά με την επίμαχη υπόθεση έχω να δηλώσω τα εξής:

Κατ’ αρχάς θα ενημερώνω τους συνδημότες μου σε κάθε φάση της διαδικασίας, με πλήρη σεβασμό σε αυτή, για ό,τι αφορά στο πρόσωπό μου ώστε να έχουν όλοι πλήρη γνώση.

Ως πρόεδρος της Τουριστικής ΑΕ το χρονικό διάστημα 2009-2010 έχοντας συναίσθηση ότι διοικώ μία εταιρεία στην οποία ήταν κατά 98% μέτοχος ο Δήμος Έδεσσας προσπάθησα να στηρίξω δομές οι οποίες ασκούσαν κοινωνική πολιτική και εξαρτώνταν από αυτήν όπως το Γηροκομείο και η ΔΗΚΕΔΕ.

Επίσης προτεραιότητα μου (όπως και στην προσωπική μου – επαγγελματική ζωή) αποτελούσε η πληρωμή των μισθών των εργαζομένων.

Αυτός άλλωστε ήταν και ο λόγος που καθ’ όλη τη διάρκεια της διετούς σχεδόν θητείας μου, δεν έλαβα ουδέποτε τους προβλεπόμενους για την θέση του προέδρου μισθούς, χαρίζοντας το σύνολο αυτών.

Λόγω των δυσμενών οικονομικών συγκυριών, που ακολούθησαν και της θητείας μου, αυξήθηκαν οι απαιτήσεις των ασφαλιστικών ταμείων κατά της εταιρείας και εξ αιτίας αυτού επιβλήθηκαν αναγκαστικές κατασχέσεις σε ατομικούς λογαριασμούς τόσο δικούς μου όσο και της οικογένειάς μου. Έτσι μου κατασχέθηκαν χρηματικά ποσά ύψους περίπου 5.000,00 Ευρώ ενώ, για πολλά έτη, μου κοινοποιούνταν ατομικές ειδοποιήσεις για το σύνολο των χρεών της Τουριστικής Α.Ε. για τις οποίες απειλούνταν αναγκαστικές κατασχέσεις και της προσωπικής μου ακίνητης περιουσίας.

Όλα τα παραπάνω είναι πάρα πολλά ούτως ώστε να αντιμετωπίζομαι με τον τρόπο αυτό μέσω παντελώς ψευδών δημοσιευμάτων και για τον λόγο αυτό την προηγούμενη Δευτέρα το πρωί ο πληρεξούσιος Δικηγόρος μου, αφού για λόγους δεοντολογίας είχε επικοινωνήσει ήδη από την Παρασκευή με την εφημερίδα, υπέβαλε σχετική αναφορά στην Κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών τόσο για το συγκεκριμένο δημοσίευμα όσο και για την γενικότερη διαρροή ψευδών κατά του προσώπου μου ειδήσεων, συνέπεια της οποίας θα εκκινήσουν σχετικές δικαστικές ενέργειες, για τις οποίες επιφυλάσσομαι για την άσκηση παντός νομίμου δικαιώματός μου.

Είμαι υπερήφανος για τον τρόπο που λειτούργησα ως πολιτικό πρόσωπο και όχι ως απλός διαχειριστής πιστεύοντας πάντα ότι η πολιτική πρέπει να έχει επίκεντρο τον άνθρωπο και οι κοινωνικές παράμετροι να τίθενται σε προτεραιότητα.


ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΕΠΚΕΝΤΖΗΣ






0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *