Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2020

Διαμαρτυρία για την πλήρη κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας




Σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας η κυβέρνηση φέρνει μεταξύ άλλων την πλήρη κατάργηση της αργίας της Κυριακής για το σύνολο του εμπορίου, ενώ ταυτόχρονα δίνει το δικαίωμα στον εκάστοτε Υπουργό Ανάπτυξης να μεταβάλει το ωράριο λειτουργίας του εμπορίου κατά το δοκούν.

Η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας στο εμπόριο όπως αποδεικνύουν τα επίσημα στοιχεία, αποδείχτηκε ένα αποτυχημένο μέτρο για την αύξηση του τζίρου. Το μόνο που κατάφερε ήταν να ισοπεδώσει τα δικαιώματα και τη ζωή των εργαζομένων και τον μικρομεσαίο έμπορο. Άλλωστε τα επιχειρήματα όσων υποστηρίζουν την λειτουργία των καταστημάτων Κυριακή λόγω της πανδημίας, δεν αντέχουν στη λογική καθώς η αγοραστική δύναμη του καταναλωτικού κοινού συρρικνώνεται, ενώ η ίδια η κυβέρνηση αναγκάστηκε να μην επιτρέψει την λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή 1 Νοεμβρίου για λόγους «δημόσιας υγείας».

Σήμερα η υπεράσπιση του κεκτημένου της κυριακάτικης αργίας στον κλάδο του εμπορίου αποκτά περισσότερο από ποτέ δραματική επικαιρότητα.

Καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει αυτή την νομοθετική ρύθμιση από το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας.

Καλούμε το καταναλωτικό κοινό να συμπαρασταθεί στον αγώνα των εργαζομένων στο εμπόριο. Δεν ψωνίζουμε Κυριακή, δεν δουλεύουμε Κυριακή!

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ ΚΑΙ ΑΛΜΩΠΙΑΣ


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *