Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021

Επιστολή της Δημάρχου Σκύδρας Κατερίνας Ιγνατιάδου προς την ALPHA BANK για το κλείσιμο του καταστήματός της στη Σκύδρα


Επιστολή προς την ALPHA BANK απέστειλε η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου με αφορμή το κλείσιμο του τραπεζικού της καταστήματος στην πόλη της Σκύδρας.

Η επιστολή κοινοποιήθηκε στους Βουλευτές του Νομού.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής (αρ.πρ.358/18-1-2021) είναι το παρακάτω:

Με αφορμή την επικείμενη – όμως ανεξήγητη παρά την επιτυχημένου του πορεία - διακοπή της λειτουργίας του τραπεζικού σας καταστήματος στο Δήμο μας, επιτρέψτε μας να επικοινωνήσουμε μαζί σας, μέσω της παρούσας επιστολής, και να σας εκθέσουμε τις θέσεις μας σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα, επειδή είναι ένα ζήτημα ουσιαστικής σημασίας για τον τόπο μας και μας αφορά όλους άμεσα.

Είναι αυτονόητο, λοιπόν, ότι η επικείμενη διακοπή της λειτουργίας του τραπεζικού σας καταστήματος στη Σκύδρα αποτελεί μια πολύ δυσάρεστη κι απογοητευτική εξέλιξη για τον τόπο μας και την ευρύτερη περιοχή σε μια ιδιαίτερα δύσκολη και παρατεταμένη περίοδο οικονομικής και υγειονομικής κρίσης.

Μετά τις σταδιακές συγχωνεύσεις τραπεζών και το κλείσιμο καταστημάτων τους, μέχρι πριν από λίγο διάστημα παρέμεναν στην έδρα του Δήμου Σκύδρας δύο τραπεζικά καταστήματα αντίστοιχων τραπεζών. Και καθώς θ΄ αναμενόταν τα εναπομείναντα τραπεζικά καταστήματα να επιδιώξουν την ισχυροποίηση της θέσης τους, όμως δυστυχώς, η Alpha Bank προχωρά στο κλείσιμο του εδώ καταστήματός της.

Η τεχνολογική εξέλιξη και η πανδημική κρίση μπορεί να επέσπευσαν και να επιτάχυναν την προώθηση και τη χρήση των συστημάτων των ψηφιακών – ηλεκτρονικών συναλλαγών, ωστόσο υπάρχουν ακόμη πολλοί πελάτες της τράπεζάς σας και συμπολίτες μας, όπως φυσικά και των άλλων τραπεζών, οι οποίοι δεν έχουν την ευχέρεια, τη δυνατότητα ή την υποστήριξη για ν΄ανταπεξέλθουν στα νέα συστήματα που εμφανίστηκαν με γρήγορους ρυθμούς και τα οποία όμως δεν μπορεί να «οικειοποιηθεί» προς το παρόν μεγάλο μέρος από το σύνολο της κοινωνίας, κυρίως των μέσων και μεγάλων ηλικιών. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα τις συχνές μετακινήσεις τους σ΄άλλα καταστήματα της τράπεζάς σας γειτονικών περιοχών με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε χρονικές καθυστερήσεις λόγω αποστάσεων αλλά και σε ασφάλεια και σε κόστη μεταφοράς ή πολύ πιθανό να οδηγήσει πολλούς συμπολίτες μας να επιλέξουν για τις συναλλαγές τους την τράπεζα που παραμένει και συνεχίζει να δραστηριοποιείται στο Δήμο μας.

Θ΄αναμενόταν, λοιπόν, επαναλαμβάνω και υπογραμμίζω, η τράπεζά σας μετά κλείσιμο των καταστημάτων των άλλων τραπεζών και την παραμονή μόνο δύο τραπεζικών καταστημάτων να παραμείνει και να ενδυναμώσει τη θέση της στην πόλη, στο Δήμο και στην ευρύτερη περιοχή μας, αφού η Σκύδρα είναι το κέντρο του Νομού με υψηλές προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης λόγω των πολλών συγκριτικών της πλεονεκτημάτων σ΄όλους τους τομείς, όλων των επιπέδων.

Εκ των πραγμάτων υπενθυμίζουμε και τονίζουμε ότι ο Δήμος και η πόλη της Σκύδρας βρίσκονται στο κέντρο της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας κι αποτελούν σημαντικό συγκοινωνιακό κόμβο της Κεντρικής Μακεδονίας. Η Σκύδρα και η ευρύτερη περιοχή της είναι μια δυναμική και διαρκώς αναπτυσσόμενη περιφέρεια που διαθέτει πολλά πλεονεκτήματα όπως είναι η εύφορη και ευλογημένη της γη στην οποία καλλιεργούνται και παράγονται από τους αγροτοκτηνοτρόφους μας ποικιλίες ποιοτικών προϊόντων, με κορυφαίο το πασίγνωστο από άποψη ποσότητας και ποιότητας ροδάκινο. Είναι γνωστό και το επισημαίνουμε, ότι στα διοικητικά όρια του Δήμου μας έχουν την έδρα τους και δραστηριοποιούνται οι μεγαλύτερες και οι περισσότερες βιομηχανίες μεταποίησης αγροτικών προϊόντων των Περιφερειακών Ενοτήτων Πέλλας και Ημαθίας. Επίσης, δραστηριοποιούνται πολλές ενώσεις - συνεταιρισμοί και εταιρείες συλλογής - τυποποίησης αγροτικών προϊόντων και πολλές συναφείς και υποστηρικτικές βιοτεχνίες. Σ΄ όλες τις παραπάνω δραστηριότητες απασχολείται μεγάλος αριθμός εργαζομένων κι εμπλέκεται επίσης μεγάλος αριθμός επαγγελματιών. Στη Σκύδρα, βεβαίως, έχουν την έδρα τους, σημειωτέον σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις, το Τελωνείο Πέλλας και η Χημική Υπηρεσία Ημαθίας και Πέλλας. Η Σκύδρα, λοιπόν, αποτελεί ουσιαστικά κι αδιαμφισβήτητα ένα σημαντικότατο κοινωνικό, παραγωγικό, βιομηχανικό εμπορικό κι εξαγωγικό κέντρο. Όμως, δυστυχώς, η επικείμενη κίνησή σας για το κλείσιμο του τραπεζικού σας καταστήματος δεν συμβάλλει στην ενδυνάμωση της πόλης, του Δήμου και των ανθρώπων μας.

Οι πελάτες και οι συναλλασσόμενοι, λοιπόν, με την τράπεζά σας αλλά και οι εργαζόμενοι θα κληθούν ν΄αντιμετωπίσουν τη σκληρή πραγματικότητα της διακοπής ενός καταστήματος που λειτουργούσε επί δεκαετίες στον τόπο μας έχοντας τη δική του συνεισφορά στην εξέλιξη του τόπου μας στην οποία βάζετε τέλος. Είναι δικαιολογημένο κι επόμενο ότι η διακοπή της λειτουργίας του καταστήματός σας στη Σκύδρα θα έχει ως αποτέλεσμα τη διακοπή της όποιας συνεργασίας με το Δήμο μας και τα Νομικά του Πρόσωπα.

Όπως επισημαίνετε στην ανάλυση του ενημερωτικού σας προφίλ στην αντίστοιχη ιστοσελίδα σας « η τράπεζα σχεδιάζει και αναπτύσσει διαχρονικά την επιχειρηματική της δράση με κεντρικό άξονα τη συμβολή της στην κοινωνία», ενώ επίσης και σε κάποιο άλλο σημείο εμφανίζετε την εικόνα ενός παιδιού που φοράει μάσκα και τονίζετε ότι «το αληθινό χαμόγελο δεν κρύβεται».

Θα συμφωνήσουμε, φυσικά, ότι το χαμόγελο, βεβαίως, δεν κρύβεται, όμως μη μας το στερείτε με το κλείσιμο του τραπεζικού σας καταστήματος και την έλλειψη της φυσικής σας παρουσίας στην πόλη και στο Δήμο μας η οποία και δεν μπορεί σε αρκετές περιπτώσεις να υποκαταστήσει πλήρως τη συνεργασία και την εξυπηρέτηση των πελατών.

Με την επίκληση, λοιπόν, της συνεργασίας μας επί πολλά χρόνια, της αναγκαίας συμβολής όλων μας στην περιφερειακή και τοπική ανάπτυξη και με προτεραιότητα τον άνθρωπο και την εταιρική κοινωνική ευθύνη,

ως Δήμαρχος Σκύδρας εκφράζοντας το σύνολο της κοινωνίας, σας ζητώ, έστω κι αυτήν τη στιγμή, να επανεξετάσετε την απόφασή σας στην κατεύθυνση της συνέχισης της λειτουργίας του καταστήματός σας στην πόλη της Σκύδρας για το αμοιβαίο μας όφελος και προπαντός το συμφέρον της κοινωνίας.


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *