Τρίτη 30 Μαρτίου 2021

Βαρύτατα εκτεθειμένοι είναι όσοι απέτρεψαν την επίσκεψη του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στο Δήμο Σκύδρας κι όποιοι απ΄αυτούς συνεχίζουν να υποστηρίζουν το γεγονός χωρίς ντροπή!


Βαρύτατα και βαθύτατα εκτεθειμένοι είναι και παραμένουν όσοι έκαναν τ΄αδύνατα δυνατά ώστε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιος Λιβανός να μην επισκεφθεί τελικά το Δήμο Σκύδρας και να μη συναντηθεί στο Δημαρχείο με τη Δημοτική Αρχή και τους αρμόδιους εκπροσώπους και φορείς του αγροτικού κόσμου, όπως ανακοινώθηκε αρχικά.

Χωρίς ντροπή κι αισχύνη εξακολουθούν να δικαιολογούνται με σαθρούς, κίβδηλους και υποκριτικούς ισχυρισμούς. Χαίρονται μάλιστα και κραυγάζουν! Πέτυχαν μεγάλη νίκη υπέρ της προσωπικής τους έπαρσης κι αλαζονείας και σε βάρος του Δήμου μας. Τους αξίζουν πολλά και θερμά συγχαρητήρια. Είναι αυτοί που ζήτησαν την ψήφο των συμπολιτών μας για να υπερασπιστούν τα τοπικά, συλλογικά συμφέροντα. Αλλά ευτυχώς οι πολίτες τους γύρισαν την πλάτη, διότι, όπως αποδείχθηκε κι αποδεικνύεται αυτό που τους ενδιέφερε είναι το ατομικό τους συμφέρον, η ιδιοτέλεια και τ΄αξιώματα. Κοντά σ΄αυτούς και μάλιστα χέρι – χέρι βρίσκονται γνωστοί ευφυείς κι αντικειμενικοί κονδυλοφόροι – γεμάτοι αγάπη για τον τόπο μας – με τα κακεντρεχή, κακόπιστα, κακόβουλα, αποκρουστικά, θρασύδειλα κι εμφορούμενα από μισογυνισμό κι εχθρότητα σχόλιά τους και με τις συμπαιγνίες τους. Έχασαν τον έλεγχο, πήραν τον κατήφορο χωρίς στάση και σταματητό.

Όμως, αυτή η ανέντιμη στάση και συμπεριφορά τους θα λάβει παρακάτω την απάντηση που της πρέπει και που της αξίζει, ώστε να μπει ένα τέλος στην ασχήμια και στην αυθαιρεσία της παραπληροφόρησης και της συκοφαντίας που εκτρέφουν και διαχέουν χωρίς ντροπή, χωρίς να έχουν τσίπα επάνω τους.

Ως Δημοτική Αρχή Σκύδρας από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των ευθυνών διοίκησης του Δήμου μας και διαχείρισης των τοπικών υποθέσεων και ζητημάτων εστιάσαμε στις πρωτοβουλίες και στις δράσεις μας για την ανάδειξη και την αξιοποίηση των συγκριτικών ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων του Δήμου μας.

Στο πλαίσιο αυτό μεταξύ των πρωτοβουλιών και των προτεραιοτήτων μας δώσαμε βαρύτητα σε έργα και ενέργειες στήριξης της αγροτικής οικονομίας και του πρωτογενούς τομέα. Αναπτύξαμε εξωστρεφείς δράσεις προβολής του αντιπροσωπευτικού φρούτου της περιοχής μας του ροδάκινου αλλά και του συνόλου των παραγόμενων προϊόντων του Δήμου μας, είτε νωπών είτε μεταποιημένων. Χαράξαμε μια πορεία συνεργασιών μ΄όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς, οικονομικούς, εκπαιδευτικούς, πολιτιστικούς, αθλητικούς κι αυτοδιοκητικούς παράγοντες και φορείς σε τοπικό, περιφερειακό κι εθνικό επίπεδο χωρίς αποκλεισμούς και εξαιρέσεις προκειμένου ν΄αναδείξουμε και να προάγουμε τον τόπο μας. Παράλληλα, εργαζόμασταν κι εργαζόμαστε στην κατεύθυνση της προσέλκυσης επισκεπτών αξιοποιώντας και τη γεωγραφική μας θέση. Αναδείξαμε περαιτέρω τον πολιτισμό και τη φιλοξενία του τόπου μας υποδεχόμενοι με χαρά και τιμή κάθε επισκέπτη στο Δημαρχείο και στο Δήμο μας.

Τα αισθήματα και οι προσδοκίες μας, λοιπόν, ήταν αντίστοιχες όταν πληροφορηθήκαμε για την επικείμενη επίσκεψη του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στο Νομό μας.

Την Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021 ενημερώθηκα, ως Δήμαρχος, από την Αντιπεριφέρεια Πέλλας ότι στις αρχές της νέας εβδομάδας ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (Υπ.Α.Α.Τ.) Σπήλιος Λιβανός στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας θα επισκεπτόταν και το Δήμο μας, το Δήμο Σκύδρας. Και είναι προφανές ότι κατά τον σχεδιασμό της περιοδείας αυτής και κατά τον προγραμματισμό των συναντήσεων του κ. Υπουργού είχαν ληφθεί υπόψη όλες οι προϋποθέσεις, οι παράμετροι και οι συνιστώσες της, δηλ. ο τόπος των επισκέψεων, οι φορείς που θα συναντούσε ο κ. Υπουργός, ο χρόνος των επισκέψεων, οι χιλιομετρικές αποστάσεις, η λήψη των αναγκαίων προληπτικών μέτρων για την ασφάλεια και προστασία όλων των πιθανών εμπλεκομένων από την πανδημική νόσο και βεβαίως και κυρίως η αναγκαιότητα ο κ. Υπουργός να συναντηθεί και να συζητήσει με τους αγρότες, τους αιρετούς της τοπικής αυτοδιοίκησης και τους εκπροσώπους των συνδικαλιστικών και παραγωγικών τάξεων του Νομού.

Τι πιο λογικό κι αυτονόητο φυσικά ο κ. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να επισκεφθεί τον κατεξοχήν αγροτικό Δήμο της Π.Ε. Πέλλας, όπως ακριβώς είναι ο Δήμος Σκύδρας, ο οποίος γεωγραφικά βρίσκεται στο κέντρο του Νομού κι αποτελεί συγκοινωνιακό κόμβο όχι μόνον της Π.Ε. Πέλλας αλλά και της κεντρικοδυτικής Μακεδονίας.

Τι πιο λογικό κι αυτονόητο ο κ. Υπουργός να επισκεφθεί ένα Δήμο, όπως είναι ο Δήμος Σκύδρας, μια περιοχή κι έναν τόπο ευλογημένο κι εύφορο στον οποίο καλλιεργούνται και παράγονται όλων των ειδών τα φρούτα κι οπωρολαχανικά κι αναπτύσσεται σε μεγάλο βαθμό η κτηνοτροφία.

Τι πιο λογικό κι αυτονόητο ο κ. Υπουργός να επισκεφθεί το Δήμο που για δεκαετίες αποτελεί το κατεξοχήν εξαγωγικό κέντρο φρούτων με αφετηρία τον ιστορικό Σιδηροδρομικό Σταθμό Σκύδρας αλλά και τις διεθνείς οδικές μεταφορές με προορισμό τις χώρες της Ευρώπης κι όχι μόνον.

Τι πιο λογικό κι αυτονόητο ο κ. Υπουργός να επισκεφθεί το Δήμο Σκύδρας, όπου εδρεύει το Τελωνείο, το Κρατικό Χημείο που σημειωτέον εξυπηρετεί και το γειτονικό Νομό Ημαθίας αλλά και το Δήμο στο χώρο ευθύνης του οποίου λειτουργεί με πλούσια εκπαιδευτική δραστηριότητα ο ΕΛ.Γ.Ο «Δήμητρα» και το Τμήμα Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου Σκύδρας της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνοτροφίας της Π.Ε Πέλλας.

Τι πιο λογικό κι αυτονόητο ο κ. Υπουργός να επισκεφθεί μια δυναμική περιοχή στην οποία δραστηριοποιούνται οι περισσότερες και μεγαλύτερες αγροτοβιομηχανίες με σημαντικές διακρίσεις κι εξαγωγικές επιτυχίες, κι αναπτύσσονται παράλληλα και ταυτόχρονα πολλές συναφείς επαγγελματικές και επιχειρηματικές πρωτοβουλίες που στηρίζονται στην εξαιρετική πρώτη ύλη και στο αξιόλογο ενδογενές ανθρώπινο δυναμικό.

Τι πιο λογικό κι αυτονόητο η επίσκεψη αυτή του κ. Υπουργού να πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο του Δήμου με την παρουσία και τη συμμετοχή της Δημοτικής Αρχής και των εκπροσώπων των αγροτών και της αγροτικής οικονομίας του Δήμου Σκύδρας.

Όμως, δυστυχώς, το λογικό και το αυτονόητο, αυτό που σκέφτονται, βλέπουν και νιώθουν οι πολλοί δεν ισχύει για μερικούς, για ελάχιστους που προτίμησαν να κάνουν τα πάντα ώστε ν΄ακυρωθεί η επίσκεψη του κ. Υπουργού στο Δημαρχείο της Σκύδρας, μόνον και μόνο για να περάσει η μικροπολιτική και η μικρόνοιά τους χωρίς να υπολογίζουν το γενικό και το συλλογικό συμφέρον του τόπου μας και των συμπολιτών μας. Κάποιοι, μάλιστα, δε δίστασαν ωμά κι αδιάντροπα να βγουν και να υποστηρίξουν ότι σωστά έπραξε ο κ. Υπουργός και υπάκουσε στις παρεμβάσεις ώστε να μην επισκεφθεί τελικά το Δήμο Σκύδρας. Μόνον αυτό φυσικά τους ενδιέφερε, δηλαδή να πήγαινε ο κ. Υπουργός παντού ή οπουδήποτε αλλού, αρκεί να μην επισκεπτόταν το Δημαρχείο Σκύδρας.

Βεβαίως και στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Έδεσσα, στο Διοικητήριο, την Τρίτη 16 Μαρτίου 2021, ο Δήμος Σκύδρας συμμετείχε με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρο Πασχαλίδη, ο οποίος φυσικά αφού παρουσίασε τις θέσεις και τα αιτήματα του Δήμου Σκύδρας ταυτόχρονα εξέφρασε τη θέση κι αντίδραση για την υποβάθμιση και τον παραγκωνισμό του Δήμου Σκύδρας αποχωρώντας εξαιτίας της απαράδεκτης αυτής στάσης που κράτησαν ορισμένοι εν αγνοία του κ. Υπουργού εκθέτοντας τον ίδιο και το επιτελείο του.

Κάποιοι, δυστυχώς, παρέχουν κακές συμβουλές και κακές υπηρεσίες. Κάποιοι που δεν κατάφεραν να γίνουν συμπολίτευση ή και να διατηρήσουν τ΄αξιώματά τους δεν κρύβουν την πικρία τους και κάνουν το παν, απ΄ό,τι φαίνεται και προκύπτει, για να δημιουργήσουν προβλήματα, και μ΄αυτό τον τρόπο να συντηρήσουν την παρουσία τους στην επικαιρότητα έχοντας δίπλα τους εξαίρετους κι αντικειμενικούς κονδυλοφόρους, σε μια απέλπιδα προσπάθεια αλληλοσυμπαρασυρόμενοι κι αλληλοπαγιδευμένοι στον ένα και μοναδικό τους σκοπό και στόχο: Όχι να προσφέρουν στον τόπο και στους συμπολίτες μας αλλά να δώσουν διέξοδο στις πικρίες, στις απογοητεύσεις, στις αποτυχίες και στ΄ατοπήματά τους. Επιδιώκουν να θρέψουν τις προσωπικές τους μωροφιλοδοξίες με ναρκισσισμούς και αυτοπροβολές που τους εκτρέφουν ευφάνταστοι λειτουργοί του τύπου που προφασίζονται την αξιόπιστη και πλουραλιστική ενημέρωση.

Δεν θα άξιζε πραγματικά ν΄ασχοληθεί κάποιος μαζί τους. Ωστόσο, επειδή η συμπεριφορά τους αυτή πέρα από την ανυποληψία, τη σκοπιμότητα και την υστεροβουλία της μπορεί να προκαλέσει και προκαλεί άλλωστε κακό στους συμπολίτες μας – τρανό και πρόσφατο παράδειγμα η ακύρωση της επίσκεψης του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στο Δήμο μας - έπρεπε, λοιπόν, να λάβουν την απάντηση που τους αξίζει και τους πρέπει.

Για όλη αυτήν την στενοκέφαλη, μικρόψυχη και μικροπολτική συμπεριφορά ορισμένων αυτό που θα μπορούσε να πει κάποιος με μεγάλη επιείκεια και να τους χαρακτηρίσει είναι: δεν φταίνε αυτοί, τόσοι είναι κι αυτές είναι οι πράξεις τους. Ωστόσο, όταν αυτές οι πράξεις, απ΄όπου κι αν εκπορεύονται, είναι προσβλητικές, υποχθόνιες και καταστροφικές για τον τόπο, τότε, είναι σίγουρο ότι δεν θα τις αφήσουμε τουλάχιστον αναπάντητες προκειμένου ν΄αποκαταστήσουμε την αλήθεια και την αντικειμενικότητα.

Βαρύτατα, λοιπόν, εκτεθειμένοι και υπόλογοι είναι όσοι εξακολουθούν να προσπαθούν να δικαιολογήσουν τη στάση τους, δηλαδή το να μην επισκεφθεί ο κ. Υπουργός το Δήμο της Σκύδρας και να συναντηθεί με τη Δημοτική Αρχή κι εκπροσώπους των Αγροτικών Συλλόγων της περιοχής στο Δημαρχείο. Ακόμη κι αν ο Δήμος Σκύδρας δεν ήταν στο αρχικό πρόγραμμα θα έπρεπε να προσαρμοστεί και ν΄ αλλάξει με την ένταξη του Δήμου Σκύδρας στο πρόγραμμα της περιοδείας.

Ας μην προσπαθούν οι εκτεθειμένοι να καλυφθούν, χύνοντας κροκοδείλια δάκρυα για τον τόπο μας κι εκθέτοντας το Υπ.Α.Α.Τ. και το Νομό μας. Ο Νομός μας έχει τέσσερεις Δήμους – δεν είναι δα κι ένας μεγάλος αριθμός - με βασικά αγροτικά χαρακτηριστικά που έχουν κάθε δικαίωμα να συναντηθούν με τον κ. Υπουργό και να συζητήσουν τις προτάσεις και τα προβλήματά τους. Γιατί να χαθεί μια τέτοια ευκαιρία και ν΄απεμποληθεί ένα τέτοιο δικαίωμα; Οι μετακινήσεις άλλωστε του κ. Υπουργού προς την Έδεσσα και την Ημαθία πραγματοποιήθηκαν μέσω της Σκύδρας και μάλιστα ο κ.Υπουργός επισκέφθηκε βιομηχανική επιχείρηση στη Σκύδρα, αλλά όχι το Δημαρχείο.

Ως Δημοτική Αρχή έχουμε μια πάγια κι αμετακίνητη διεκδικητή θέση: ενώπιον των Σκυδραίων Πολιτών και του Σκυδραϊκού Λαού που εκπροσωπούμε με την ψήφο και τη δημοκρατική του εντολή ζητάμε και διεκδικούμε από την πολιτεία όλα όσα δικαιούμαστε και μας οφείλονται. Ζητάμε ίση και δίκαιη μεταχείριση έναντι όλων των Δήμων. Δεν ζητάμε, ούτε ειδική ούτε προνομιακή αντιμετώπιση σεβόμενοι τις αρχές δικαίου και δημοκρατίας τις οποίες πρεσβεύουμε και υποστηρίζουμε για το καλό όλων των συμπολιτών κι όλων των συνανθρώπων μας.

Άραγε, ας μας απαντήσουν ειλικρινά κι χωρίς υπεκφυγές: έπρεπε ναι ή όχι να επισκεφθεί το Δημαρχείο Σκύδρας η αποστολή του κ. Υπουργού; Θα ήταν άραγε αυτή η επίσκεψη χρήσιμη κι ωφέλιμη για τον τόπο μας, και πόσο μεγάλη σημασία θα είχε για τους αγρότες και για όλους τους συμπολίτες μας αφού η αγροτική οικονομία αποτελεί τον βασικό αναπτυξιακό πυλώνα του Δήμου μας;

Κάποιοι βγάζουν τα «κόμπλεξ» τους, κάποιους τους ενόχλησε ακόμη και η συμβολική φύτευση δένδρων ροδακινιάς μπροστά από το χώρο του Δημαρχείου. Τόσο πολύ, λοιπόν, μένος, τόσο πολλή «κακία» ; Οι δημοτικές εκλογές τελείωσαν, οι εκλογές στον Αγροτικό Σύλλογο Σκύδρας επίσης, κι έχασαν μάλιστα και στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις. Είμαστε στην επόμενο διάστημα. Δεν το έχουν καταλάβει και χωνέψει ακόμη;

Είναι, επίσης, σημαντικό να επισημανθεί ότι Δημοτικός Σύμβουλος της μείζονος Αντιπολίτευσης του Δήμου μας εμφανίζεται αυτόκλητα να υπερασπίζεται και να επαινεί Δημάρχους όμορων Δήμων για την παρουσία τους στην εν λόγω συνάντηση, ενώ την ίδια στιγμή αντιστρατεύεται απροκάλυπτα κι ανερυθρίαστα το Δήμο στον οποίο εκλέγεται. Βέβαια αυτή η συμπεριφορά δεν μας εκπλήσσει καθόλου. Αρκεί να θυμηθούμε πέρσι την ανάρτηση της Αντιπροέδρου του Δημοτικού μας Συμβουλίου η οποία επαινούσε κοινωνική δράση γειτονικού μας Δήμου αποσκοπώντας στη μείωση και στον ευτελισμό του Δήμου μας, όταν ο δικός μας Δήμος, ο Δήμος Σκύδρας είχε ήδη ξεκινήσει κι ανακοινώσει την αντίστοιχη δράση. Βέβαια για τη συγκεκριμένη σκοπιμότητα της κ. Αντιπροέδρου η αντικειμενική δημοσιογραφία της περιοχής μας, όχι μόνον δεν την στηλίτευσε αλλά αντιθέτως την ανάδειξε και την προέβαλε. Σε διαφορετική περίπτωση, εάν το έπραττε κάποιος άλλος θα γέμιζε την έντυπη και ηλεκτρονική της έκδοση με πλήθος αρνητικών σχολίων και βίντεο. Αλλά τι άλλο να πει και να σχολιάσει κανείς. Ας τους αφήσουμε στην κρίση των συμπολιτών μας.

Ίσως θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί ότι από τη στιγμή που στη σύσκεψη της Έδεσσας είχε κληθεί ο Δήμος Σκύδρας κι άλλοι φορείς για να παρουσιάσουν τις θέσεις και τις προτάσεις τους, γιατί ο κ. Υπουργός να επισκεφθεί το Δήμο Σκύδρας στην έδρα του; δεν είναι το ίδιο; Όχι. Ξεκάθαρα όχι, δεν είναι το ίδιο. Διότι άλλη και πολύ μεγαλύτερη σημασία, βαρύτητα κι αξία έχει η επίσκεψη ενός Υπουργού στην έδρα ενός Δήμου και η συζήτηση με τις τοπικές αρχές και τους εκπροσώπους των φορέων, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση και βεβαίως τηρουμένων και εξασφαλισμένων όλων των προβλεπόμενων μέτρων προστασίας κι ασφάλειας από τη μετάδοση του κορωνοϊού που κάποιοι χρησιμοποιούν ως άλλη μια δικαιολογία.

Εάν, κάποιοι, λοιπόν, με το να κάνουν το παν ώστε ο κ. Υπουργός να μην επισκεφθεί το Δήμο Σκύδρας θέλουν να προσφέρουν κακές υπηρεσίες στον κ. Υπουργό και στους επιτελείς του κι εάν υφίστανται οι ίδιοι τις επιπτώσεις αυτών των υπηρεσιών τους είναι «δικαίωμά» τους. Εάν, όμως, οι κακές αυτές υπηρεσίες αντιστρατεύονται κι εναντιώνονται στα συμφέροντα του τόπου μας και των ανθρώπων μας, τότε, λοιπόν, ας αντιληφθούν όσο είναι καιρός ότι όχι μόνον δεν έχουν αυτό το «δικαίωμα» αλλά θα μας βρουν απέναντί τους μαζί με το σύνολο των συμπολιτών μας χωρίς εξαίρεση και χωρίς δεύτερη σκέψη και δεύτερη κουβέντα.

Ας μην ψάχνουν κάποιοι αφορμή για ν΄αποδώσουν ευθύνες για την ακύρωση της επίσκεψης του κ. Υπουργού στους Δημοτικούς μου Συμβούλους, οι οποίοι είναι ελεύθεροι άνθρωποι, με πολιτική άποψη και τοποθετούνται χωρίς φόβο και πάθος. Ας ψάξουν ν΄αποδώσουν τις ευθύνες σ΄αυτούς τους τοπικούς που το 2014 συμβούλεψαν τον τότε Υπουργό Εσωτερικών Αργύρη Ντινόπουλο να μην επισκεφθεί τη Σκύδρα, όπως ο ίδιος το είπε δημόσια στη σύσκεψη, επειδή η Δήμαρχος δεν ανήκε στην παράταξη, αλλά προς τιμή του ο κ. Υπουργός τους αγνόησε αποφασίζοντας την επίσκεψή του στο Δημαρχείο Σκύδρας. Με την ευκαιρία να υπενθυμίσω το εξής: ο τότε Υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος, κι ενώ ο χρόνος του ήταν περιορισμένος κι έπρεπε να φύγει για το αεροδρόμιο, εντούτοις μετά τη συνάντηση στο Δημαρχείο Σκύδρας, δέχθηκε την πρόταση της Δημοτικής Αρχής να επισκεφθούν για λίγο τις πληγείσες, από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, περιοχές του Δήμου Σκύδρας και συγκεκριμένα τις Κοινότητες της Δημοτικής Ενότητας Μενηίδας ώστε να υπάρξει και η ανάλογη χρηματοδότηση. Άραγε δεν βγήκε ωφελημένος ο Δήμος μας απ΄αυτήν την επίσκεψη που πραγματοποιήθηκε μέσα σε στενά χρονικά περιθώρια;

Ας ψάξουν, επίσης, και ν΄αποδώσουν τις ευθύνες σ΄αυτούς που το 2018 συμβούλεψαν τον τότε Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και νυν Πρωθυπουργό της Χώρας Κυριάκο Μητσοτάκη να έρθει στη Σκύδρα, αλλά να μην επισκεφθεί το Δημαρχείο.

Αυτοί οι άνθρωποι μισούν, όχι μόνον εμένα, αλλά κυρίως μισούν τη Σκύδρα, και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η ικανοποίηση του δικού τους ποταπού μικρόκοσμου…αλλά είπαμε, τόσα ξέρουν τόσα κάνουν!

Λύσεις, λοιπόν, γενικότερα, υπάρχουν ή μπορούν καλόπιστα να εξευρεθούν, αρκεί κάποιοι να μη γίνονται εμπόδιο κι ανάχωμα και να μη γίνονται συντελεστές προβλημάτων αλλά συντελεστές των λύσεων των προβλημάτων.

Κάποιοι, δυστυχώς, για αυτούς δεν μπόρεσαν ακόμη να ξεπεράσουν το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών του 2019 και να συνηθίσουν το έδρανο της αντιπολίτευσης κι ότι δεν κατέχουν τη θέση που ήθελαν στο συνδικαλιστικό χώρο. Ό,τι και να συμβαίνει δεν δικαιολογείται η θέση κι η στάση κανενός απέναντι στο Δήμο Σκύδρας και στους κατοίκους του. ΄Αραγε πώς δικαιολογείται να προγραμματίσουν κάποιοι την επίσκεψη του κ. Υπουργού σε βιομηχανία της Σκύδρας που βρίσκεται σ΄ελάχιστη χιλιομετρική απόσταση από το Δημαρχείο, δηλαδή μερικές εκατοντάδες μέτρων από τον αστικό ιστό της πόλης της Σκύδρας και να μην βρίσκουν λίγο χρόνο για την επίσκεψη και τη συνάντηση του Υπουργού με τις τοπικές αρχές; Ποια είναι η στάση τους απέναντι στη θέση που πήρε ο Αγροτικός Σύλλογος Σκύδρας και στα αιτήματά του προς το Υπ.Α.Α.Τ.;

Δεν θα έπρεπε η στάση αυτή να είναι ενωτική και υποστηρικτική; Αντιθέτως, κάποιος αρθρογράφος που κατά τ΄άλλα κόπτεται για τα συμφέροντα του τόπου και των αγροτών μας έσπευσε να ειρωνευτεί τον Αγροτικό Σύλλογο Σκύδρας και με κάθε ευκαιρία να χύσει, όπως το συνηθίζει άλλωστε, το πικρό μελάνι του χλευασμού και της απαξίωσης προδίδοντας τα «αγνά» συναισθήματα και τις προθέσεις του για τον τόπο και τους ανθρώπους μας.

Οι κάθε λογής, ευτυχώς ελάχιστοι «τοπάρχες – τοποτηρητές» και οι κάθε λογής υποκινητές τους τι θέλουν άραγε; Θέλουν στ΄ όνομα του προσωπικού τους συμφέροντος και της προσωπικής τους προβολής ο Δήμος μας να μη διεκδικεί τα δίκαιά του; να μην αγωνίζεται για την επίλυση των προβλημάτων του τόπου μας; να μην υπερασπίζεται τα συμφέροντά του; ν΄αποδέχεται αδιαμαρτύρητα και να σκύβει το κεφάλι; να μην εναντιώνεται σε ό,τι τον αδικεί και τον υποτιμά; να μην απαιτεί τη δίκαιη και ισότιμη μεταχείριση; να μην αξιώνει να συμμετέχει και να συνδιαμορφώνει όσα θέλουν κάποιοι να γίνονται ή θα γίνουν γι΄αυτόν χωρίς αυτόν;

Όχι, λοιπόν, αυτά δεν πρόκειται να συμβούν. Δεν θα τα επιτρέψουμε να γίνουν. Δεν πρόκειται κανείς να μας εμποδίσει, να μας αποπροσανατολίσει και να μας αποσπάσει από το έργο μας και τις προτεραιότητές μας. Θα συνεχίσουμε με κάθε συλλογικό, συντονισμένο, υπεύθυνο τρόπο και σχέδιο να προγραμματίζουμε, ν΄αγωνιζόμστε, να δεικδικούμε, ν΄αξιώνουμε, να δημιουργούμε και να πετυχαίνουμε το καλύτερο, το προοδευτικότερο, το δικαιότερο για το σύνολο της κοινωνίας και των συμπολιτών μας.


Η Δήμαρχος Σκύδρας

Κατερίνα Ιγνατιάδου0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *