Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021

Διονύσης Σταμενίτης για το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας: «Ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνηση είναι αποφασισμένοι να βάλουν την Ελλάδα για τα καλά στον Ευρωπαϊκό δρόμο»


Ομιλία του Βουλευτή Πέλλας Διονύση Σταμενίτη στην Ολομέλεια της Βουλής.

Στην ολομέλεια της Βουλής τοποθετήθηκε την Τρίτη 14 Ιουνίου 2021 ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Διονύσης Σταμενίτης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Σχολιάζοντας τις διατάξεις του νομοσχεδίου ο κ. Σταμενίτης στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι η εν λόγω νομοθετική πρωτοβουλία αποτελεί τομή στα εργασιακά, καθώς όπως τόνισε αποκαθιστά αδικίες, επιλύει παλιά ζητήματα και αντιμετωπίζει τα σύγχρονα, πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων και ιδιαίτερα των γυναικών και των νέων. Σύμφωνα με το Βουλευτή, η νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Εργασίας έχει ως βασικές αρχές την ενδυνάμωση της θέσης του εργαζόμενου, την ευελιξία αλλά και την αύξηση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Βουλευτής Πέλλας δεν άφησε αναπάντητες τις καταγγελτικές πρακτικές της αντιπολίτευσης, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι: «….Δυστυχώς όμως για τη χώρα, η αντιπολίτευση δεν μπορεί να ακολουθήσει την προσπάθεια μεταμόρφωσης της Ελλάδας. Δεν μπορεί να αντιληφθεί τις αλλαγές που συντελούνται σε παγκόσμιο επίπεδο και τις νέες προκλήσεις που ανοίγονται μπροστά μας, και συνεπώς αδυνατεί να συμμετέχει στο διάλογο για την εξέλιξη της χώρας, την επόμενη ημέρα, τον εκσυγχρονισμό των δομών και το οριστικό πέρασμα στο μέλλον».Κλείνοντας την ομιλία του ο Βουλευτής αναφέρθηκε στη συνολική προσπάθεια της Κυβέρνησης για το μετασχηματισμό της Ελλάδας σε μια σύγχρονη χώρα που βρίσκεται στο κέντρο και των εξελίξεων και ολοκλήρωσε την τοποθέτηση του τονίζοντας ότι: «Ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνηση είναι αποφασισμένοι να βάλουν την Ελλάδα για τα καλά στον Ευρωπαϊκό δρόμο. Να μετασχηματίσουν την Ελλάδα σε μια σύγχρονη χώρα, που είναι πρωταγωνίστρια και δεν ακολουθεί τις εξελίξεις. Προς αυτήν την κατεύθυνση δε διστάζουν να παίρνουν αποφάσεις, να προχωρούν σε μεταρρυθμίσεις και πρώτα και πάνω από όλα να συγκρούονται με το παλιό και το φθαρμένο. Μέρος αυτής της προσπάθειας είναι και η σημερινή νομοθετική πρωτοβουλία, η οποία θα δικαιωθεί με την εφαρμογή της, αλλάζοντας το τοπίο στα εργασιακά».

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *