Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021

Ο «Ραφτάκος των λέξεων» έρχεται από το Μικρό Βορρά στην Έδεσσα



«Απ΄ ό,τι κάλλη έχει άνθρωπος, τα λόγια έχουν τη χάρη να κάμουσιν κάθε καρδιάν παρηγοριά να πάρει»


Ο Ραφτάκος των Λέξεων, η sold-out παράσταση του Μικρού Βορρά βασισμένη στο ομώνυμο best seller του Αντώνη Παπαθεοδούλου, ταξιδεύει για τρίτη συνεχή χρονιά και έρχεται στην Έδεσσα την Παρασκευή 25 Ιουνίου, στο Ανοιχτό Θέατρο Γαβαλιώτισσας και ώρα 20.00.

Οι ηθοποιοί γίνονται ένα με τα παιδιά. Συστήνουν μουσικά όργανα, μαγεύουν με την αφήγησή τους και μέσα από τη διάδραση και το παιχνίδι χαρίζουν στους μικρούς θεατές μια παράσταση εμπειρία.

Φρέσκο, τρυφερό, συγκινητικό… ένα έργο που κατορθώνει με τον πιο ευαίσθητο τρόπο να μιλήσει στη ψυχή των παιδιών για δύσκολες και αφηρημένες έννοιες. Για την φωτεινή δύναμη της γλώσσας, τη ζεστασιά της αγάπης και της επικοινωνίας, αλλά και για την βαθιά εσωτερική ικανοποίηση που αντλεί εκείνος που κάνει τη δουλειά του με αγάπη και μεράκι.


Η ιστορία του Ραφτάκου

Σε μια μικρή πόλη, που ίσως να μοιάζει με τις υπόλοιπες, ζει ένας ταπεινός και ιδιαίτερος ράφτης που δεν μοιάζει όμως με κανέναν άλλο!

Ένας ράφτης που ντύνει όλη την πόλη με ρούχα μαγικά, που γίνονται άλλοτε δροσερά και άλλοτε ζεστά. Δεν χρησιμοποιεί μάλλινη ή μεταξωτή κλωστή, αλλά χρησιμοποιεί το μυστικό του, που κανένας από τους κατοίκους της πόλης δεν έχει προσέξει… τις λέξεις!

Περνάει όμως ο καιρός, η μικρή πόλη μεγαλώνει και ο κόσμος αρχίζει να ακολουθεί την μόδα. Όλοι ξεχνούν τον ραφτάκο και αγοράζουν έτοιμα ρούχα από τα μαγαζιά, αυτά που βλέπουν στις διαφημίσεις. Κάποτε στην πόλη, όμως, πέφτει ένας φοβερός χειμώνας και οι κάτοικοι κάνουν ότι μπορούν για να ζεσταθούν. Όμως δεν καταφέρνουν τίποτα και τότε… ξαναθυμούνται τον ραφτάκο τους…. Και τον αναζητούν!

Ένας ράφτης διαφορετικός. Που υφαίνει με λέξεις, που ζεσταίνει και δροσίζει τους ανθρώπους της πόλης με ρούχα πλεγμένα με αγάπη και φροντίδα. Ο Ραφτάκος των Λέξεων από τις εκδόσεις Μεταίχμιο είναι ένα «διαμάντι» των καιρών μας.

Χορηγός Επικοινωνίας

Η ομάδα

Η θεατρική ομάδα, «Μικρός Βορράς», ιδρύθηκε το 2012 στην Θεσσαλονίκη και είναι αστική μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα εταιρεία, που λειτουργεί με τη μορφή κολεκτίβας. Δραστηριοποιείται μέχρι σήμερα με επιτυχία σ’ ολόκληρη τη Β. Ελλάδα με θεατρικές παραγωγές και εργαστήρια κυρίως για παιδιά, εφήβους, αλλά και ενήλικες, τα οποία παρουσιάζονται σε σχολεία, θεατρικές σκηνές και πολυχώρους.


Πληροφορίες για την παράσταση

Πότε: Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021

Ώρα: 20.00

Πού: Ανοιχτό Θέατρο Γαβαλιώτισσας – Έδεσσα (2 είσοδοι)

Προπώληση εισιτηρίων:


ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΤΟΥΦΕΞΗΣ (Εγνατίας 17, Έδεσσα)


TICKET SERVICES

- online: https://www.ticketservices.gr/event/o-raftakos-ton-lexeon-mikros-vorras/

Τιμή εισιτηρίου: 10 €

Πληροφορίες: 6977 212237


Η παράσταση διαρκεί 1 ώρα και 10 λεπτά (χωρίς διάλειμμα).

Για παιδιά ηλικίας 4+.


Συντελεστές

Κείμενο-στίχοι: Αντώνης Παπαθεοδούλου

Θεατρική διασκευή: Μικρός Βορράς

Σκηνοθεσία: Τάσος Ράτζος

Σκηνικό – Κοστούμια: Ελένη Ιωαννίδου

Μουσική: Θοδωρής Παπαδημητρίου

Επιμέλεια κίνησης: Λένα Μοσχά

Συνεργάτης στο διαδραστικό μέρος: Φλώρα Σπύρου

Σχεδιασμός αφίσας: Ντόρη Λούκρη (πάνω σε σχέδια της Ίρις

Σαμαρτζή)

Βοηθός σκηνοθέτη: Πολυξένη Αϊμαλιώτη

Παίζουν: Γιώργος Μιχαλάκος, Αλέξανδρος Νικολαΐδης, Κορνηλία

Προκοπίου

ΠΑΡΑΓΩΓΗ: ΜΙΚΡΟΣ ΒΟΡΡΑΣ


*Διευκρινίσεις

Στην συγκεκριμένη παράσταση η ταξιθεσία γίνεται με ευθύνη της θεατρικής ομάδας, ακολουθώντας όλα τα πρωτόκολλα υγείας και ασφάλειας για την αποφυγή διάδοσης του COVID-19.

Υπενθυμίζουμε ότι σε όλα τα καλοκαιρινά θεάματα η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική καθ’ όλη τη διάρκεια παραμονής στον χώρο.


Περισσότερα θα βρείτε στις σελίδες μας:

Web-site: www.mikrosvorras.gr

Facebook: www.facebook.com/MikrosVorras/

Instagram: www.instagram.com/mikros_vorras/


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *