Δευτέρα 23 Αυγούστου 2021

Τι είναι το όνειρο - του Ιωάννη Ευθυμιάδη


Το όνειρο είναι μια πολυσύνθετη κατάσταση η οποία ενεργοποιείται από τη μνήμη του υποσυνείδητου στον ύπνο μας, όπου εκεί βρίσκονται καταγεγραμμένα τα πάντα.

 Στο όνειρό μας θα έχουμε διαπιστώσει ότι βλέπουμε πολλά και διάφορα άγνωστα (γεγονότα), πάντα με παρατηρητές εμάς τους ίδιους, όπως επίσης στιγμιαίες εικόνες, πρόσωπα γνωστά, άγνωστα παράξενα και ανεξήγητα φαινόμενα. Το όνειρο είναι μια μοναδική φυσική νομοτέλεια μιας (πύλης) όπου μπορείς να δεις το παρόν παρελθόν και μέλλον, ακόμα δίνεται η δυνατότητα να κάνεις μέσα από το όνειρο το λεγόμενο αστρικό ταξίδι.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή με την σειρά και να καταλήξουμε στο αληθινό όνειρο του ανθρώπου, όπου είναι και το ζητούμενο.

Η ανάλυση της έννοιας του ονείρου παρακάτω είναι να δώσω απλά το ερέθισμα σκέψης με την ευρύτερη και προσεγγιστική θεώρηση. Το όνειρο θα συνεχίζει να παραμένει ακατανόητο για μας τους ανθρώπους, διότι δεν θα μάθουμε ποτέ την πραγματική αιτία γιατί βλέπουμε όνειρα, αν και αυτό σίγουρα θα μπορούσε να σημαίνει κάτι το ουσιαστικό.

Καταγράφονται όλα τα καθημερινά μας γεγονότα από διάφορες στιγμές και εικόνες που βλέπουμε, ακόμα όσο και αν φαίνεται απίστευτο καταγράφονται και οι σκέψεις μας.

Μπορούμε να δούμε δυο ειδών όνειρα στον ύπνο μας, την πραγματική και φυσική καθημερινή ροή όλων των γεγονότων, επίσης όλα τα γεγονότα που προηγήθηκαν στο παρελθόν ακόμα και του μέλλοντος. Το δεύτερο σκέλος του υποκειμενικού ονείρου που βλέπουμε στο ύπνο μας είναι της φανταστικής επιθυμίας μας, δηλαδή γινόμαστε οι ίδιοι σεναριογράφοι, σκηνοθέτες, πρωταγωνιστές πρώτου ρόλου ή δεύτερου ρόλου, ακόμα και απλοί παρατηρητές.

Έτσι καταλήγουμε ότι αυτά τα όνειρα της φανταστικής μας επιθυμίας που βλέπουμε στον ύπνο μας σαν γεγονότα δεν έχουν υπόσταση και νόημα. Μόνο αυτά τα όνειρα των γεγονότων έχουν νόημα τα οποία έχουν καταγραφεί στο υποσυνείδητο από την φυσική ροή και την εξέλιξη.

Φυσικά υπάρχει και η επιστημονική τεχνητή μέθοδος μέσο της ύπνωσης όπου ενεργοποιείται η μνήμη από το υποσυνείδητό μας. Οπότε με το φυσικό όνειρο που βλέπουμε ή με τη τεχνητή ύπνωση που γίνεται, μέσο αυτών μας δίνεται το συναίσθημα ότι ζούμε εκείνη την στιγμή τα γεγονότα του παρελθόντος και του μέλλοντος.

“Το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον” έλεγαν οι αρχαίοι φιλόσοφοι. Άρα η μοίρα ή το γραφτό των γεγονότων κάθε ανθρώπου, είναι καθορισμένο εξαρχής ή είναι συμπτωματικά και τυχαία γεγονότα της αιτιοκρατίας των πιθανοτήτων;

Αυτό που είναι δυνατόν και σίγουρο μπορούμε εμείς οι ίδιοι να το αλλάξουμε, ζώντας πραγματικά μέσα από το στιγμιαίο και μοιραίο αληθινό όνειρο.

“Οι πτωχοί τω πνεύματι” θεωρούν ότι μόνο αν γίνεις πλούσιος μπορείς να ζήσεις πραγματικά την ζωή σου. Εξαρτάται από τον κάθε άνθρωπο πως αντιλαμβάνεται προσωπικά την έννοια “ζω την ζωή μου”. Η ουσία είναι να μπορείς να βρίσκεσαι σε μια συνεχή κατάσταση εσωτερικής ευτυχίας, με ή χωρίς οικονομικό αντίκρισμα. Ο άνθρωπος έχει την ελεύθερη βούληση να πράξει αυτό που θέλει για να αισθάνεται πραγματικά ευτυχισμένος.



Συγγραφέας – ερευνητής Ιωάννης Ευθυμιάδης




http://www.ialmopia.gr/2014/03/ialmopiagr_20.html





0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *