Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2021

Θεία Κοινωνία και εμβολιασμός - του Ιωάννη Ευθυμιάδη


ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΣΤΗΝ ΘΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ;

Ο άνθρωπος σαν ένα δημιουργικό όν της φύσης έχει την τάση γενικά να αναζητεί και παράλληλα να πιστεύει. Σίγουρα χρειάζεται πρώτα να έχει την επίγνωση των πραγμάτων πριν από κάποια αφελή η ασυνείδητη σκέψη των πράξεών του. Ποια είναι η δύναμη αυτή που θα τον ωθήσει απόλυτα στην πραγματική αλήθεια; Είναι η γνώση που περιέχει δυο δυνάμεις, την αναζήτηση και την πίστη, όπου η κάθε μια δύναμη έχει και την δική της λογική. Σε αυτό ακριβώς το σημείο θα πρέπει να βεβαιωθεί αν όντως υπάρχει ή δεν υπάρχει κάποια διαφορετική λογική των δύον. Παρακάτω η συσχέτιση των παραδειγμάτων θα μας δείξει ποια είναι η δύναμή τους και ο καθένας ας δώσει τις δικές του απαντήσεις ή εκτιμήσεις χωρίς φανατισμούς.

Το πρώτο παράδειγμα είναι ότι αναζητώ κάτι το οποίο (ήδη υπάρχει) άλλα δεν το γνωρίζω και το δεύτερο παράδειγμα είναι ότι αναζητώ πάλι κάτι το οποίο (δεν υπάρχει) και επίσης δεν το γνωρίζω. Στην πρώτη αναζήτηση χρησιμοποιώντας την πίστη, είναι αυτή που μας δίνει την δύναμη και την υπομονή όπου στο τέλος κάποια στιγμή θα βρούμε αυτό που αναζητούμε εφόσον υπάρχει. Στο δεύτερο παράδειγμα της αναζήτησης χρησιμοποιώντας πάλι την πίστη για να μου δώσει δύναμη, στο τέλος αυτό που αναζητούμε δεν υπάρχει, τότε η ίδια πίστη θα είναι ισοδύναμη με την πρώτη ή όχι;

Ενδεχομένως η πίστη να έχει ένα ουδέτερο και σημαντικό ρόλο, ανάλογα με την σωστή χρήση της θα έχεις και το σωστό αποτέλεσμα. Εδώ ακριβώς βρίσκεται και το ευαίσθητο σημείο του συναισθήματος.

Η αλήθεια είναι ότι όλοι μας έχουμε ένα αναλογικό επίπεδο νοητικής ευαισθησίας εφόσον δεν έχουμε την κατάλληλη επίγνωση των πραγμάτων, τότε ο καθένας θα αναλάβει και την προσωπική του ευθύνη.

”Πίστευε μόνο στον Θεό, όχι στους ανθρώπους”.

Σήμερα με την Θεία κοινωνία και με τον εμβολιασμό της πανδημίας τι γίνετε;

Να θέσω ένα ερώτημα που είναι απλό και λογικό, απευθύνομε στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο της ορθόδοξης εκκλησίας. Διδαχτήκαμε και πιστεύουμε ότι η Θεία κοινωνία είναι το αίμα και το σώμα του Ιησού που είναι το θαύμα για μας τους ανθρώπους, το οποίο έχει την δύναμη να μας προφυλάξει και να θεραπεύσει την ψυχή και το σώμα, από πάσης φύσεως αρρωστημένες ψυχικές και σωματικές καταστάσεις. Αυτή δεν είναι η αλήθεια;

“Η άστοχη δήλωση και η αδυναμία της πίστης του Αρχιεπισκόπου.”

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος πρότεινε όλους τους πιστούς να πάνε να εμβολιαστούν για να προστατευτούν από την πανδημία του covid και δεν πρότεινε να έρχονται κάθε Κυριακή στην εκκλησία για να πάρουν το (εμβόλιο) της Θείας κοινωνίας το αίμα και το σώμα του Ιησού που είναι το απόλυτο θαύμα, για να τους προστατεύσει από την πανδημία. Μήπως δεν είναι έτσι;

Από την άλλη όμως είπε και την αλήθεια στους πιστούς, όσοι το κατάλαβαν.

“Εδώ είναι το εμβόλιο εκεί είναι ο τάφος.”Συγγραφέας – ερευνητής Ιωάννης Ευθυμιάδης.http://www.ialmopia.gr/2014/03/ialmopiagr_20.html0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *