Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021

Ανάγκη άμεσης ενίσχυσης της λειτουργίας των νοσοκομείων της Πέλλας


Η «Λαϊκή Συσπείρωση» των Δήμων της Π.Ε.Πέλλας Αλμωπίας, Έδεσσας, Πέλλας & Σκύδρας προτάσσει την ανάγκη άμεσης ενίσχυσης των δύο Νοσοκομείων της Περ.Ενότητας Πέλλας.


Ενώ η αγωνία των υγειονομικών των δημόσιων δομών υγείας, αλλά και όλων των πολιτών για την κατάσταση λειτουργίας των δύο Νοσοκομείων της Π.Ε.Πέλλας και των έξι Κέντρων Υγείας αυξάνεται, η κυβέρνηση απορρίπτει πεισματικά τις συγκεκριμένες προτάσεις των υγειονομικών και σχεδιάζει έναν νέο οδοστρωτήρα μέτρων επικαλούμενη για άλλη μια φορά την «ανάγκη νοικοκυρέματος και ελέγχου της σπατάλης δημόσιου χρήματος.

Τελευταία προσπαθούν να μας πείσουν, ότι ανησυχούν για την υποβάθμιση στον χώρο της υγείας της περιοχής ρίχνοντας στάχτη στα μάτια μας και εκλεγμένοι δημοτικοί άρχοντες, βουλευτές, και διορισμένοι διοικητές νοσοκομείων.

Και οι βουλευτές της Πέλλας είναι ανάμεσα στους υπόλοιπους, που ψηφίζουν κάθε χρόνο μειώσεις στην υγεία, φοροαπαλλαγές για το κεφάλαιο και δώρα εκατομμυρίων ευρώ στις πολυεθνικές για να μην μειωθούν τα κέρδη τους. Αυταπόδεικτο στοιχείο οι ψηφισμένοι - και από αυτούς - κρατικοί προϋπολο-γισμοί με τα αντίστοιχα μειούμενα κονδύλια για την υγεία.

Οι δήμαρχοι της Πέλλας καλούν σε τηλεδιασκέψεις όλους τους άλλους φορείς εκτός από τους εργαζόμενους υγειονομικούς στα Νοσοκομεία & τα Κέντρα Υγείας της Πέλλας, που εκφράζονται από την Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας ( ΕΝΙΠ ), το συνδικαλιστικό τους όργανο.

Οι διορισμένοι διοικητές των νοσοκομείων - από τη μεριά τους – είναι αυτοί που συγκαλύπτουν την τραγική κατάσταση, προσπαθούν τις περισσότερες φορές να ωραιοποιήσουν την κατάσταση, αποφεύγοντας να απαντήσουν συγκεκριμένα στο ερώτημα «τι ετοιμάζουν, τι μέλλει γενέσθαι».

Η εγκληματική διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση συνδέεται με την ολοκλήρωση του σχεδίου της κυβέρνησης για το «νέο ΕΣΥ». Αξιοποιώντας την πανδημία και τα χρόνια προβλήματα υποστελέχωσης, ελλείψεων, υποχρηματοδότησης, που υπάρχουν με δική της ευθύνη, όπως και όλων όσων κυβέρνησαν τουλάχιστον την τελευταία δεκαετία, έρχεται τώρα να προωθήσει προαποφασισμένες αλλαγές όπως ΣΔΙΤ, συγχωνεύσεις τμημάτων-κλινικών-νοσοκομείων, σταδιακή κατάργηση της κρατικής χρηματοδότησης και «οικονομική αυτοτέλεια» των νοσοκομείων και των μονάδων υγείας.

Κοινός παρανομαστής αυτών των σκληρών αντιλαϊκών μέτρων είναι το κλείσιμο της στρόφιγγας της κρατικής χρηματοδότησης, ο δραστικός περιορισμός στο ελάχιστο των κρατικών και ασφαλιστικών δαπανών για την υγεία, η ενίσχυση της λειτουργίας των δημόσιων μονάδων υγείας με επιχειρηματικά κριτήρια, η πλήρης εμπορευματοποίηση του δημόσιου συστήματος υγείας ταυτόχρονα με την προκλητική ενίσχυση του ιδιωτικού τομέα υγείας, παραπέρα προώθηση των ελαστικών μορφών εργασίας (ενοικιαζόμενοι εργαζόμενοι, επικουρικοί, μπλοκάκι κλπ).


Βλέπουμε πως τα νέα μέτρα, είναι συνέχεια των παλιών στην λογική «έχεις χρήματα θα ζήσεις, αν δεν έχεις χρήματα, έχεις ατομική ευθύνη».

Τα νέα, αλλά και τα παλιά μέτρα που αφορούν την υγεία μας, αφορούν όλους.

Σαν «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» των Δήμων της Π.Ε.ΠΕΛΛΑΣ, ήμασταν και θα είμαστε στο πλευρό των υγειονομικών των Δημόσιων Νοσοκομείων & των Κέντρων Υγείας και θα συνεχίσουμε να παλεύουμε μαζί τους, στηρίζοντας κάθε αγωνιστική πρωτοβουλία διεκδικώντας :


Καμία μετακίνηση Κλινικής ή Τμήματος των δύο Νοσοκομείων της Πέλλας. Ενίσχυση με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ανάπτυξη νέων κλινικών στα δύο Νοσοκομεία με βάση τις σύγχρονες υγειονομικές ανάγκες του λαού της περιοχής. Ενίσχυση τους σε υποδομές και εξοπλισμό. Πλήρη διοικητικό διαχωρισμό των δύο Νοσοκομείων.


Να επιστρέψουν άμεσα στη δουλειά οι συνάδελφοι μας που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας.


Μονιμοποίηση χωρίς όρους και προϋποθέσεις όλων των επικουρικών και συμβασιούχων.


Ενίσχυση των Κέντρων Υγείας με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων.


Έξω τα «δουλεμπορικά» γραφεία από τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη δικαιώματα.


Άμεση ενίσχυση όλων των δημόσιων Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας με έκτακτη χρηματοδότηση.




Οι εκπρόσωποι της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Δήμου Αλμωπίας : Δρόσογλου Σταύρος - Επικεφαλής Παράταξης

Δήμου Έδεσσας : Τσιτσάγκας Χαράλαμπος - Δημ.Σύμβουλος

Δήμου Πέλλας : Παπαδοπούλου Ολυμπία - « «

Δήμου Σκύδρας : Σουμελίδης Γιάννης - « «






0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *