Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2021

Τα λάθη των πολιτικών - του Ιωάννη Ευθυμιάδη

ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ




Τα συνεχόμενα λάθη των πολιτικών ή ακόμα και τα “εσκεμμένα” δεν έχουν αρχή ούτε τέλος. Είναι μια αδιόρθωτη κατάσταση όλων των πολιτικών κάθε κομμάτων, όπου στο τέλος της τετραετίας “πτώση της κυβερνητικής εξουσίας”, ο εκάστοτε πρωθυπουργός του κόμματος μας λέει πάντα ότι αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη, δηλαδή ότι αποδέχεται τα λάθη τους μπροστά στον Ελληνικό λαό, με την γνωστή έκφραση “κάναμε λάθη”, μια γενική και αόριστη ομολογία.

Τα λάθη γίνονται από απερισκεψία ανικανότητας.

Το ζητούμενο είναι ότι όταν αναλαμβάνεις την ευθύνη οφείλεις να ζητάς και ένα συγγνώμη από τον Ελληνικό λαό ο οποίος σε εμπιστεύτηκε.

Ο πρωθυπουργός όταν αποδέχεται και αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη τι σημαίνει, απαλλάσσονται οι υπουργοί από τα “λάθη” τους; Όχι ότι οι υπουργοί δεν κάνουν λάθη, άλλα απλώς είναι εκτελεστές και συμμερίζονται τα λάθη των αποφάσεων που εκτελούνται από το υπουργικό συμβούλιο, όπου ορίζονται με απόφαση του πρωθυπουργού. Με απλά λόγια για τον Ελληνικό λαό, ό πρωθυπουργός να είναι ειλικρινής μαζί τους, να παραδέχεται τα λάθη και όχι να τα αποδέχεται. Είναι δυο διαφορετικές έννοιες. Όταν κάποιος χρησιμοποιεί την λέξη αποδέχομαι τα λάθη, δεν σημαίνει ότι τα δημιούργησε αυτός, απλώς συμφωνεί και δεν φέρει αντίρρηση. Μόνο όταν είναι ειλικρινής και θα χρησιμοποιήσει την λέξη παραδέχομαι τότε σημαίνει ότι αναγνωρίζω και ομολογώ τα λάθη μου, είμαι ένοχος. Τολμάει αυτό να το πει κάποιος πολιτικός μπροστά στον Ελληνικό λαό;


ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ


Έφτασε η ώρα της κάλπης. Μετά από μια “βασανιστική” τετραετία επιτέλους έχει τον απόλυτο λόγο τώρα ο πολίτης. Αυτός είναι που θα πάρει την σωστή απόφαση ποιος θα είναι ο επόμενος ικανός πρωθυπουργός για την επόμενη τετραετία. Αυτό θα εξαρτηθεί μέσα από την τοπική κοινωνία των υποψηφίων βουλευτών κάθε κομμάτων. Αυτοί οι υποψήφιοι βουλευτές είναι οι καλύτεροι “Μάστερ Σεφ”. Η ουσιαστική λεπτομέρεια ενός ψηφοφόρου πολίτη είναι με ποιό κριτήριο θα πάει στην κάλπη για να ψηφίσει. Με το κριτήριο της λογικής απόφασης, ή απλά με την απόφαση του συναισθήματος. Αυτά είναι δυο διαφορετικά κέντρα του ανθρώπου, όπου το καθένα έχει την δική του ερμηνεία και μια διαφορετική λογική.

Η τελική επιλογή του υποψηφίου προσώπου που γίνετε στην κάλπη, όπου έχουν αποφασίσει οι ψηφοφόροι πολίτες, από εκείνη την στιγμή ο καθένας αναλαμβάνει και την προσωπική του ευθύνη. Στο τέλος ως συνήθως από μιας απογοητευμένης τετραετίας θα παραδεχτεί το λάθος του ο ψηφοφόρος πολίτης;

Απορώ τελικά μήπως κάνω εγώ το λάθος και όλα βρίσκονται στην σφαίρα της φαντασίας; 

 



http://www.ialmopia.gr/2014/03/ialmopiagr_20.html



 




0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *