Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2021

Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας: Δελτίο Τύπου για Σύσκεψη Φορέων στα Γιαννιτσά - Η συγκρότηση του νέου ΔΣ


Στις 13 Οκτώβρη, στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου των Γιαννιτσών, μετά από κάλεσμα της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη σωματείων, συλλόγων και άλλων κοινωνικών φορέων της περιοχής, με θέμα το κλείσιμο της ΜΕΘ του νοσοκομείου Έδεσσας, την δραματική κατάσταση στις παθολογικές κλινικές των δύο νοσοκομείων, τις σχεδιαζόμενες συγχωνεύσεις και μετακινήσεις τμημάτων και κλινικών, αλλά και την ανάγκη να απαιτηθεί η ενίσχυση και ανάπτυξη των δύο νοσοκομείων και των κέντρων υγείας της περιοχής.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν μέλη του ΔΣ της Α’ Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Ν. Πέλλας, εκπρόσωπος του Νομαρχιακού Τμήματος της Ανώτατης Διοίκησης Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΑΔΕΔΥ), μέλη του ΔΣ του Σωματείου ΔΕΗ ΥΗΣ Άγρα-Εδεσσαίου «Σπάρτακος», μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Πέλλας, εκπρόσωποι του Νομαρχιακού Παραρτήματος Πέλλας του Συλλόγου Υπαλλήλων Εθνικής Τράπεζας, της Επιτροπής Αγώνα Εργαζομένων στον Ιδιωτικό Τομέα Ν. Πέλλας, της Ομάδας Γυναικών Γιαννιτσών (μέλος της ΟΓΕ), γιατροί των νοσοκομείων Έδεσσας και Γιαννιτσών, εκπρόσωποι συλλόγων και σωματείων που συμμετείχαν στην πρώτη σύσκεψη φορέων στις 23 του Οκτώβρη στην Έδεσσα και οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων «Λαϊκή Συσπείρωση» δήμου Πέλλας και «Πέλλα – δήμος για όλους» του δήμου Πέλλας.

Στη σύσκεψη μεταφέρθηκε η απελπιστική κατάσταση, ιδιαίτερα στις παθολογικές κλινικές, αλλά και σε άλλα τμήματα και κλινικές των δύο νοσοκομείων και η ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων με βάση τις προτάσεις των νοσοκομειακών γιατρών. Υπογραμμίστηκε η μεγάλη συμμετοχή του λαού της περιοχής στις κινητοποιήσεις του προηγούμενου διαστήματος αλλά και η μεγάλη ανταπόκριση στην συλλογή υπογραφών στήριξης του Κοινού Ψηφίσματος των κοινωνικών φορέων του Ν. Πέλλας. Από την άλλη, επισημάνθηκε από εκπροσώπους η απουσία από τη σύσκεψη σημαντικών συλλόγων και φορέων της περιοχής, παρά την κρισιμότητα της κατάστασης στα νοσοκομεία.

Εκπρόσωποι φορέων αναφέρθηκαν σε «τοπικιστικές» αντιλήψεις που καλλιεργούνται τελευταία με σκοπό να διχάσουν τους κατοίκους των περιοχών της Έδεσσας και των Γιαννιτσών, όπως και σε φραστικές επιθέσεις σε δημοσιεύματα σε βάρος γιατρών που υποχρεώνονται σε παραίτηση μην αντέχοντας άλλο τις εξοντωτικές συνθήκες στα νοσοκομεία. Οι προσπάθειες αυτές έχουν σκοπό να αποσπάσουν την προσοχή από τον μεγάλο ένοχο που είναι η κυβερνητική πολιτική. Ο λαός της περιοχής αντιλαμβάνεται ότι μόνον ο ενωτικός συντονισμένος αγώνας όλων των κατοίκων του Ν. Πέλλας στο πλευρό των υγειονομικών μπορεί να βάλει φρένο στην εγκληματική πολιτική και να επιβάλει άμεσα μέτρα ενίσχυσης των δημόσιων δομών υγείας.

Συζητήθηκαν τα επόμενα αγωνιστικά βήματα και αποφασίστηκε συγκεκριμένο πλάνο δράσεων και κινητοποιήσεων. Στο αμέσως επόμενο διάστημα οι φορείς που συντονίζονται και στηρίζουν το «Κοινό Ψήφισμα» θα επισκεφτούν εργασιακούς χώρους για να ενημερώσουν τους εργαζόμενους και θα συναντηθούν με διοικήσεις συλλόγων και σωματείων της περιοχής για να συζητήσουν μαζί τους την ανάγκη να στηριχτεί από όλους αυτός ο αγώνας για την υπεράσπιση της υγείας και της ίδιας της ζωής του λαού της περιοχής.


ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΠΕΛΛΑΣ

Συγκρότηση ΔΣ ΕΝΙΠ σε σώμαΣτις 13 Νοέμβρη 2021, στην 1η συνεδρίαση του, συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας, όπως αυτό προέκυψε από τις εκλογές της 14ης του Οκτώβρη.

Η συγκρότηση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου έγινε με ομοφωνία και έχει ως εξής:

Πρόεδρος Μπάμπης Αποστολίδης

Γενικός Γραμματέας Κώστας Καραπαναγιώτης

Ταμίας Θεοδώρα Γεωργιάδου

Αντιπρόεδρος Γιάννης Χαμαλίδης

Αναπληρωτής Γ.Γ. Γιώργος ΓιάνκουΣυγκροτήθηκαν οι Νοσοκομειακές Επιτροπές των νοσοκομείων Έδεσσας και Γιαννιτσών και ορίστηκαν εκπρόσωποι των συναδέλφων στα Κέντρα Υγείας ως ακολούθως:

ΝΕ Γιαννιτσών: Θεοδώρα Γεωργιάδου, Γιάννης Γούλας

ΝΕ Έδεσσας: Αργύρης Σανίδας, Κώστας Καραπαναγιώτης, Γιώργος Γιάνκου

ΚΥ Αριδαίας: Γιάννης Χαμαλίδης

ΚΥ Άρνισσας: Γιάννης Κόλκας

ΚΥ Κρύας Βρύσης: Βίκυ Χατζόγλου

ΚΥ Σκύδρας: Κώστας Στεργίου


* Εκκρεμεί ο ορισμός εκπροσώπου για το ΚΥ Έδεσσας και ΚΥ ΓιαννιτσώνΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΠΕΛΛΑΣ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *