Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021

Τμήμα Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Αλμωπίας: Αλλάζοντας συμπεριφορές… αλλάζουμε το μέλλον!


Μία σημαντική πρωτοβουλία που βάζει τις βάσεις για ακόμη μεγαλύτερα ποσοστά ανακύκλωσης στην Αλμωπία, ξεκίνησε από το Τμήμα Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Αλμωπίας με την διανομή των μπλε κάδων ανακύκλωσης 360L, στα Σχολικά Κτίρια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου μας, καθώς και με την ηλεκτρονική αποστολή οπτικοακουστικού υλικού για την ενημέρωση των μαθητών και των μαθητριών, από την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης Α.Ε.

Βασικός στόχος της δράσης, είναι η ευαισθητοποίηση των παιδιών από μικρή ηλικία στα θέματα ανακύκλωσης και προστασίας του περιβάλλοντος. Οι πρώτες αντιδράσεις των μαθητών κάθε ηλικίας, αποδεικνύουν ότι η ανακύκλωση ήταν μια διαδικασία που ήταν γνωστή αλλά δεν εφαρμοζόταν.

Ανακύκλωση σημαίνει δίνω ζωή. Έχουμε ξεκινήσει μία δυνατή προσπάθεια να μεγαλώσουν τα παιδιά μας με οικολογική συνείδηση. Σε αυτήν, τα παιδιά πρέπει να παραδειγματιστούν πρωτίστως από εμάς. Ο προβληματισμός για την δική μας συμπεριφορά στο θέμα «απορρίμματα» και τρόπους πρόληψης για τη μείωσή τους, ξεκινάει πάντα από εμάς τους ενήλικες.


Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ, ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥ

ΠΟΛΥΞΕΝΗ ΝΑΝΟΥ0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *