Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021

Η Έδεσσα & η Ορεινή Πέλλα συμμετέχει στην έκθεση τουρισμού PHILOXENIA 2021 στην Θεσσαλονίκη


Επιτυχημένη η πολυθεματική παρουσία της Έδεσσας στην επανεκκίνηση της Διεθνούς Έκθεσης Philoxenia 2021. Στην διάρκεια της έκθεσης παρουσιάστηκαν οι νέες δυνατότητες του προορισμού Έδεσσα και Ορεινή Πέλλα και το πλαίσιο των οργανωμένων αξιοθεάτων της περιοχής.

Ο Δήμος Έδεσσας συμμετείχε στην φετινή έκθεση Τουρισμού Philoxenia 2021 στο εκθεσιακό κέντρο της Θεσσαλονίκης (12-14 Νοεμβρίου) προβάλλοντας μέσα από το τρίπτυχο Φύση-Υγεία-Ευεξία, τον τουρισμό εμπειρίας, τα αξιοθέατα της πόλης και της ευρύτερης περιοχής της Ορεινής Πέλλας. Η εκθεσιακή συμμετοχή της Έδεσσας οργανώθηκε μέσα από την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Έδεσσας.

H EdessaCityCard - Κάρτα Πόλης Έδεσσας παρουσιάστηκε στην κεντρική σκηνή της έκθεσης παρουσία πολλών δημοσιογράφων. Την εκδήλωση προλόγισε ο δήμαρχος Έδεσσας Δημήτρης Γιάννου, παρουσία της προέδρου της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Έδεσσας κ.Νατάσας Ιατρίδου και του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Έδεσσας κ.Φίλιππου Γκιούρου. Την Edessa City Card παρουσίασε και ανέλυσε ο Δρ.Ευάγγελος Κυριακού, Υπεύθυνος Τουρισμού.

Αμέσως μετά ακουλούθησε συζήτηση στο περίπτερο της Έδεσσας το οποίο επισκέφθηκε ο εντεταλμένος σύμβουλος της περιφέρειας κ.Αλέξανδρος Θάνος όπως και η τομεάρχης τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία κ.Κατερίνα Νοτοπούλου.

Η ομάδα της Έδεσσας ανέδειξε όλη την περιοχή και τις επιχειρηματικές πρωτοβουλίες μέσα από τις νέες εμπειρίες και ειδικότερα στο πεδίο του περιβάλλοντος με την παρουσία των κοινόχρηστων ποδηλάτων και του σήματος Bike Friendly Destination, την παρουσία του Κέντρου Φυσικής Ιστορίας στον Υδροβιότοπο Αγρα-Βρυτών-Νησίου και της σύνδεσης αγροδιατροφής-τουρισμού με το μονοπάτι της τομάτας. Το περίπτερο πλαισίωσαν όλες τις ημέρες οι Κατερίνα Δέλλιου από το Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης Έδεσσας, η Ειρήνη Σκούλη, από το Κέντρο Φυσικής Ιστορίας, η Αννα Τζιώγα Ιχθυολόγος από το Ενυδρείο-Ερπετάριο Έδεσσας, ο Γιάννης Θεολόγου, παραγωγός από το Επισκέψιμο Κτήμα Θεολόγου και οι εθελοντές Ιωάννα Αντωνιάδου από το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος και ο Αλέξανδρος Κυριακού από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Η προσπάθεια για την προβολή της περιοχής και της στήριξης του τουρισμού είναι συνεχής ...


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *