Σάββατο 6 Απριλίου 2024

2ο Δημοτικό Σχολείο Αριδαίας: Σε ποιο χώμα να ριζώσεις....


Η προσφυγική αποκατάσταση στην Αλμωπία

Η προσφυγική αποκατάσταση στην Αλμωπία Την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 το απόγευμα, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αριδαίας, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Στ ́ τάξης του 1ου, 2ου, 4ου Δημοτικού Σχολείου Αριδαίας και του Δημοτικού Σχολείου Χρύσας- Τσάκων- Κ.Ροδωνιάς παρουσίασαν το Πρόγραμμα που υλοποίησαν : «Σε ποιο χώμα να ριζώσεις...: Η προσφυγική αποκατάσταση στην περιοχή της Αλμωπίας». 

Ήταν ένα Πρόγραμμα που υλοποιήθηκε από 4 Δημοτικά Σχολεία της Αλμωπίας σε συνεργασία με επιστημονική ομάδα ειδικευμένη στη διδακτική της Ιστορίας, αξιοποιώντας σύγχρονες διδακτικές πρακτικές και μεθόδους καθώς και καινοτόμα εκπαιδευτικά εργαλεία. 

Η εκδήλωση περιελάμβανε πέραν των παρουσιάσεων του προγράμματος κάθε σχολείου, ποιήματα, θεατρικό, συνεντεύξεις που δόθηκαν στους μαθητές και τις μαθήτριες από απογόνους προσφύγων, τραγούδια και χορούς του Πόντου, της Μικράς Ασίας και της Θράκης, αλλά και εδέσματα παρασκευασμένα από το Τμήμα Μαγείρων και Αρτοζαχαροπλαστών του Ι.Ε.Κ. Αριδαίας. Ήταν μια πολύ επιτυχημένη εκδήλωση που συγκίνησε τους παραβρισκόμενους και απέδειξε πως το προσφυγικό δεν είναι μόνο επίκαιρο, αλλά αποτελεί θέμα ουσιαστικά συνδεδεμένο με τις ρίζες του Ελληνισμού. Πολλά συγχαρητήρια στους μαθητές, τις μαθήτριες, τους εκπαιδευτικούς, τους σπουδαστές και τις σπουδάστριες των ΙΕΚ Αριδαίας και όσους συμμετείχαν στο Πρόγραμμα αλλά και στην εκδήλωση!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *