Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Το πολυκατάστημα Φωκάς θα επαναλειτουργήσει άμεσα με την ίδια εργοδοσίαΜε μια εγγυητική επιστολή από τις πιστώτριες τράπεζες του πολυκαταστήματος Φωκάς ότι θα βρεθεί άμεσα λύση για τη διευθέτηση της οικονομικής εκκρεμότητας που έχει η εταιρεία προς
τον μισθωτή, στον οποίο και οφείλει συνολικά 1,2 εκατ. ευρώ και έχει καταβάλλει τα 370.000 μόλις σήμερα, το πολυκατάστημα θα επαναλειτουργήσει με την ίδια εργοδοσία, διαβεβαίωσε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δικηγόρος παρά Αρείω Πάγω, νομικός σύμβουλος της μονής και της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης, Θεόδωρος Ζέρβας.

Οπως αποκάλυψε ο ίδιος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, σε συνομιλία του με στέλεχος της διοίκησης της Φωκάς, τους διαβεβαίωσε ότι από την πλευρά της η Ιερά Μονή Αγίας Θεοδώρας δεν επιθυμεί σε καμία περίπτωση το κλείσιμο του πολυκαταστήματος, ούτε και την έξοδο των εργαζομένων στο δρόμο και επεσήμανε, ότι εφόσον δοθεί η εγγυητική επιστολή για τα 830.000 ευρώ που οφείλει η εταιρεία, έχοντας καταβάλλει τα 370.000 ευρώ σήμερα, θα βρεθεί σίγουρα και η νομική φόρμουλα που θα επιτρέψει τη συνέχιση της συνεργασίας των δύο πλευρών.

Μεταξύ άλλων ο ίδιος χαρακτήρισε νομικές ανοησίες τα περί διαπραγματεύσεων με άλλους επενδυτές και ενώ επιβεβαίωσε πληροφορία του ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από Έλληνες και ξένους, μεταξύ των οποίων και η ΑTTICA, τόνισε ότι το πολυκατάστημα θα μπορέσει να λειτουργήσει υπό νέα εργοδοσία μόνο μέσω διαγωνισμού. Παραδέχθηκε δε ότι επενδυτές έχουν ήδη λάβει πληροφορίες για το κτίριο.

Μεταξύ άλλων ο ίδιος σημείωσε ότι το μίσθωμα του πολυκαταστήματος στην οδό Τσιμισκή ανερχόταν αρχικά στα 120.000 ευρώ/μηνιαίας και λόγω οικονομικής κρίσης μειώθηκε δύο φορές και σήμερα η τιμή του ενοικίου διαμορφώνεται στο ποσό των 85.000 ευρώ.

Στο μεταξύ, αυτήν την ώρα η πρόεδρος εμποροϋπαλλήλων νομού Θεσσαλονίκης συναντάται με τον υπουργό Μακεδονίας-Θράκης, Θεόδωρο Καράογλου για το θέμα του πολυκαταστήματος Φωκάς στην Τσιμισκή που από χθες έχει κατεβασμένα ρολά, λόγω έξωσης από τον ιδιοκτήτη που είναι το μοναστήρι Αγίας Θεοδώρας.Πηγή: News247

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *