Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Τη Δευτέρα κατατίθεται ρύθμιση για αναστολή χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής

Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τη Χρυσή Αυγή αφού με ταχύτατους ρυθμούς προωθήθηκε, όπως έγινε γνωστό το βράδυ της Παρασκευής, η πρωτοβουλία του Νίκου Δένδια για αναστολή χρηματοδότησης των
πολιτικών κομμάτων όταν εναντίον προσώπων που τα διοικούν ή βουλευτών τους έχει ασκηθεί δίωξη για κακουργηματικές πράξεις.

Οπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο τύπου υπουργείου Δημόσιας Τάξης τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου κατατίθεται στη Βουλή η σχετική νομοθετική ρύθμιση για αναστολή χρηματοδότησης των κομμάτων όταν, όπως χαρακτηριστκά αναφέρεται «σε βάρος των ανθρώπων που το διοικούν ή σε βάρος βουλευτών του έχει ασκηθεί δίωξη για κακουργηματικές πράξεις».

Η ρύθμιση αφορά φυσικά όλα τα κόμματα αλλά είναι φωτογραφική για τη Χρυσή Αυγή, με δεδομένο ότι τις τελευταίες ώρες πληθαίνουν οι πληροφορίες που θέλουν τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπο Βουρλιώτη, που έχει αναλάβει τη διερεύνηση του φακέλου με τις 32 επιθέσεις Χρυσαυγιτών, να έχει ήδη συγκεντρώσει πολλά επιβαρυντικά στοιχεία όχι μόνο σε βάρος μεσαίων στελεχών αλλά και σε βάρος βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

Στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Δημόσιας Τάξης τονίζεται ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία ελήφθη στο πλαίσιο της απόφασης της κυβέρνησης για την απόλυτη προάσπιση της νομιμότητας και την αντιμετώπιση των εγκληματικών οργανώσεων. 

Η απόφαση για την άμεση κατάθεση στη Βουλη της σχετικής νομοθετικής πρωτοβουλίας ελήφθη στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 27 Σεπτεμβρίου στο υπουργείο Εσωτερικών με τη συμμετοχή των: υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη, υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Χαράλαμπου Αθανασίου, υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια και του κοινοβουλευτικού εκπρόσωπου της ΝΔ Μάκη Βορίδη. 

Η πρόθεση της κυβέρνησης για την κατάθεση της σχετικής νομοθετικής ρύθμισης είχε γίνει γνωστή την Κυριακή όταν ανακοινώθηκε ότι ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας κατέθεσε στον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη  πρόταση για διακοπή της κρατικής χρηματοδότησης των κομμάτων των οποίων οι αρχηγοί ή βουλευτές κατηγορούνται για κακουργηματικές πράξεις, επιβεβαίωνοντας, ουσιαστικά, τις πληροοφιες που είχε στη διάθεσή του το iefimerida.gr από την περασμένη Παρασκευή όταν αποκάλυπτε όλο το σχέδιο της κυβέρνησης για την εξόντωση του νεοναζιστικού μορφώματος.



Πηγή: iefimerida

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *