Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Νέες πληροφορίες για το πόρισμα του Εισαγγελέα: «Πρίγκιπας φύρερ» ο Μιχαλολιάκος



Αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης με το προσωνύμιο «Φύρερ πριντς» είναι ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, σύμφωνα με
το πόρισμα εννέα σελίδων, που παρέδωσε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, ο ανεισαγγελέας του ΑΠ, Χαράλαμπος Βουρλιώτης.

Πιο συγκεκριμένα, στο πόρισμα περιγράφεται μεταξύ άλλων η δομή της οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, ενώ ο επικεφαλής του κόμματος, αναφέρεται ως «Φύρερ πριντς» (πρίγκιπας Φύρερ), καθώς του αποδίδεται η θεωρία του ηγέτη.

Οι απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες που προσκόμισε η ΕΥΠ είναι αυτές που «καίνε» τους βουλευτές και τα στελέχη της Χρυσής Αυγής. Σε αυτές, τα μέλη της ΧΑ μιλούν μεταξύ τους για τα περιστατικά και αναφέρουν συγκεκριμένα πρόσωπα και πράγματα, έτσι ώστε να «δένουν» τη βασική κατηγορία, περί συστάσεως εγκληματικής οργάνωσης,

Πλέον, στα χέρια του αντιεισαγγελέα Χαράλαμπου Βουρλιώτη βρίσκονται τουλάχιστον δέκα κακουργηματικές πράξεις. Μεταξύ άλλων, γίνεται αναφορά για ανθρωποκτονίες, απόπειρες ανθρωποκτονιών, εκβιασμούς και για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Μεταξύ αυτών, αναφέρεται η δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, το περιστατικό του Πακιστανού μετανάστη στα Πετράλωνα και το επεισόδιο με τον Αιγύπτιο εργάτη στην ιχθυόσκαλα, υποθέσεις που περιλαμβάνονται στους 32 φακέλους, τους οποίους είχε αποστείλει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ν. Δένδιας, στην κ. Κουτζαμάνη.

Στο πόρισμα «φωτογραφίζονται» και άλλα πρόσωπα, η συμμετοχή των οποίων θα διερευνηθεί κατά την ανακριτική διαδικασία.

Οι συλλήψεις

Σήμερα διεξάγεται η πρώτη φάση συλλήψεων, στην οποία εμπλέκονται έξι βουλευτές και συνολικά 32 στελέχη της Χρυσής Αυγής. Εκτός του Νίκου Μιχαλολιάκου, έχουν συλληφθεί οι βουλευτές Ηλίας Κασιδιάρης, Γιάννης Λαγός και Ηλίας Παναγιώταρος, καθώς και ο ο πρόεδρος της Τοπικής Οργάνωσης Νίκαιας, Γιώργος Πατέλης.

Οι συλλήψεις έγιναν στο πλαίσιο της αυτόφορης διαδικασίας.



Πηγή: efsyn

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *