Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Υποψήφιο στα PRIX EUROPA, το ελληνικό ντοκιμαντέρ «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ»

Σημαντική διεθνή διάκριση απέσπασε το ελληνικό ντοκιμαντέρ «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ», που σκηνοθέτησε ο Μάρκος Γκαστίν (σε συνεργασία με την Κατερίνα Πατρώνη, τον Χάρη Ραφτογιάννη, τον Χριστόφορο Γεωργούτσου, την Νικολία Αποστόλου και τον Γιάννη Μισουρίδη). Πέρασε τη φάση της προεπιλογής του πλέον σημαντικού Ευρωπαϊκού Βραβείου «PRIX EUROPA 2013». 

Το ντοκιμαντέρ που, με αφορμή τις ελληνικές εκλογές της 6ης Μαϊου 2012, εξερευνά τα πολιτικά μας ήθη, θα διαγωνιστεί στην τελική φάση της διοργάνωσης, διεκδικώντας το βραβείο «Καλύτερο Ευρωπαϊκό Τηλεοπτικό Ντοκιμαντέρ για το έτος 2013».
Ο Ευρωπαϊκός Διαγωνισμός Tηλεοπτικών, Ραδιοφωνικών και Διαδικτυακών παραγωγών «PRIX EUROPA 2013» (www.prix-europa.de), θα διεξαχθεί από τις 19 έως τις 26 Οκτωβρίου, στο Βερολίνο της Γερμανίας. Έχει στόχο να αναδείξει τα καλύτερα ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά προγράμματα Ευρωπαίων δημιουργών. Στις 26 Οκτωβρίου, κατά την επίσημη τελετή, θα απονεμηθούν συνολικά 13 βραβεία.
Τον Οκτώβριο, το ντοκιμαντέρ «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ», θα σημμετέχει επίσης στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σάο Πάολο της Βραζιλίας (www.mostra.org), στο Φεστιβάλ των Ελευθερίων στις Βρυξέλλες (www.festivaldeslibertes.be), στο MEDIMED του Sitges της Ισπανίας (www.medimed.org) και στο Φεστιβάλ Ελληνιού Ντοκιμαντέρ της Χαλκίδας (http://www.docfest.gr).
Ενώ στις 2 Οκτωβρίου στις 21:30, η «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ» θα προβληθεί στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, στα πλαίσια του CINEDOC.

πηγή:ERTOPEN.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *