Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Οι αντιδράσεις των κομμάτων στις συλλήψεις μελών της Χρυσής Αυγή



«Είχαμε εδώ και καιρό υπογραμμίσει την ανάγκη να βρεθούν ενώπιον του νόμου όσοι εμπλέκονται σε εγκληματικές δράσεις», αναφέρει ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με τις συλλήψεις βουλευτών και μελών της Χρυσής Αυγής για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. Και προστίθεται στην ανακοίνωση:

«Χωρίς άλλες καθυστερήσεις, με ψυχραιμία και με σεβασμό στο υπάρχον νομικό πλαίσιο η δικαιοσύνη πρέπει να αφεθεί απερίσπαστη στο έργο της ώστε να αποδοθούν οι ευθύνες τόσο για την δολοφονία του Π. Φύσσα όσο και για μια σειρά άλλες εγκληματικές δράσεις».

«Η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και έχει ως θεμελιώδες καθήκον την προστασία της Δημοκρατίας, του κράτους δικαίου και της έννομης τάξης. Τη σεβόμαστε και τη στηρίζουμε στην άσκηση του θεσμικού της ρόλου», αναφέρει ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.

Και προσθέτει πως «για τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες υπάρχει συμφωνία και συνεννόηση Πρωθυπουργού και Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης (νομοθετικές πρωτοβουλίες, ο αντιρατσιστικός νόμος, χρηματοδότηση κομμάτων που υποκρύπτουν εγκληματική οργάνωση κλπ ). Σε περίπτωση παραίτησης των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, θα εφαρμοστεί ό,τι προβλέπει το Σύνταγμα και ο Κανονισμός της Βουλής, ενώ και ο νομοθέτης μπορεί να ρυθμίσει ζητήματα στο πλαίσιο του Συντάγματος. Μια εγκληματική οργάνωση δεν μπορεί να διαταράξει την πολιτική σταθερότητα ή να υπαγορεύσει τις εξελίξεις.»

«Παρακολουθούμε τις κινήσεις της Δικαιοσύνης, βρίσκεται στο σωστό δρόμο», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, στη συχνότητα της Δημόσιας Τηλεόρασης, για τις εξελίξεις αναφορικά με τη Χρυσή Αυγή και επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι το ΠΑΣΟΚ μίλησε πρώτο για αυτή την «εγκληματική οργάνωση» και πρότεινε την ανάληψη πρωτοβουλιών για την αντιμετώπισή της.

«Όλα τα κόμματα πρέπει να καθίσουν σε ένα τραπέζι και να υιοθετήσουν μια αντινεοναζιστική ατζέντα», δήλωσε ο γραμματέας της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, σημειώνοντας ότι οι νεοναζιστικές ιδέες πρέπει να αντιμετωπιστούν ποινικά «αλλά κυρίως πολιτικά».

«Υπάρχουν εγκληματικές πράξεις του κοινού ποινικού δικαίου και πρέπει να ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες για τα πρόσωπα που εμπλέκονται σε αυτές» τόνισε, με αφορμή τις εξελίξεις σχετικά με τη ΧΑ, ο υπεύθυνος του γραφείου Τύπου και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, Γιάννης Γκιόκας. Από κει και πέρα, πρόσθεσε, «ο λαός πρέπει να είναι σε ετοιμότητα και να μην εφησυχάζει. Να έχει τα αυτιά και τα μάτια του ανοιχτά».

«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες αναμένουμε επίσημη ενημέρωση σε πολιτικό επίπεδο, η Δικαιοσύνη αποτελεί ανεξάρτητη εξουσία και πρέπει να κάνει το καθήκον της εφαρμόζοντας το νόμο, την εμπιστευόμαστε», αναφέρει ανακοίνωση του κόμματος.



πηγη: efsyn

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *