Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Οι δέκα δολοφονίες και απόπειρες της Χρυσής

Πλούσιο είναι περιεχόμενο του 9σελιδου εισαγγελικού πορίσματος, αναφορικά με τη δράση της Χρυσής Αυγής. Συγκεκριμένα όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, περιέχονται γύρω στις δέκα ανθρωποκτονίες και απόπειρες ανθρωποκτονιών, όπως καταγράφονται στις καταγεγραμμένες συνομιλίες βουλευτών του κόμματος.

Αναλυτικότερα το ΑΠΕ αναφέρει τις εξής:

1. η δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι
2. το περιστατικό του Πακιστανού μετανάστη στα Πετράλωνα
3. το επεισόδιο με τον Αιγύπτιο εργάτη στην ιχθυόσκαλα

Εκτός όμως από αυτές υπάρχουν και άλλες υποθέσεις οι οποίες περιέχονται στο φάκελο που απέστειλε ο Νίκος Δένδιας στον Άρειο Πάγο.

Συγκεκριμένα, οι επιθέσεις έχουν ως εξής:

1. Στη Μεταμόρφωση 7 άτομα μέλη της Χρυσής Αυγής επιτέθηκαν σε κομμωτήριο αλλοδαπού. Έριξαν μολότοφ και μαχαίρωσαν πελάτη

2. Στη Μεταμόρφωση, 10 άτομα που φορούσαν μπλουζάκια της Χ.Α τραυμάτισαν με μαχαίρι αλλοδαπό

3. Στη Θεσσαλονίκη, 10 άτομα που φορούσαν μπλουζάκια της Χ.Α τραυμάτισαν με μαχαίρι αλλοδαπό

4. Στην Ξάνθη κατά τη διάρκεια συμπλοκής 50 ατόκων του Α/Α χώρου και 20 μελών της Χ.Α. τραυματίστηκε ένας μαθητής λυκείου

5. Στην Ιτέα, 25 άτομα της Χρυσής Αυγής επιτέθηκαν σε άτομα που βρισκόντουσαν σε κατάστημα, προκαλώντας σωματικές βλάβες.

6. Στην Αθήνα Πέντε (5) άτοµα, τα οποία επέβαιναν σε τρεις µοτοσικλέτες, και φορούσαν μαύρες µπλούζες µε τα διακριτικά της «ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ», χτύπησαν µε ένα ρόπαλο στην πλάτη αλλοδαπό , και εν συνεχεία αφού τον έριξαν στο έδαφος άπαντες τον χτυπούσαν µε γροθιές στο πρόσωπο και στον σβέρκο του, και ένας εξ αυτών συνέχισε να τον χτυπάει µε το ρόπαλο στον αριστερό του αγκώνα µε αποτέλεσµα να του προκαλέσει εκδορές. Αυτεπάγγελτη προανάκριση κατόπιν καταγγελίας του ανωτέρω.

7. Στην Ιεράπετρα µέλη της Χρυσής Αυγής επιτέθηκαν σε 3 αλλοδαπούς προκαλώντας τους σωματικές βλάβες.

πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *