Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Νέα συνάντηση με την τρόικα την Κυριακή

Με κύριο θέμα συζήτησης τον προϋπολογισμό του 2014, ολοκληρώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου η συνάντηση της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών με τους επικεφαλής της τρόικας, οι οποίοι μετέβησαν στο υπουργείο μετά τη συνάντησή τους με τον πρωθυπουργό, στο Μέγαρο Μαξίμου. Όπως δήλωσε ο κ. Στουρνάρας «δεν υπάρχει δημοσιονομικό κενό». Οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν και αύριο Κυριακή.

Όπως δήλωσε υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, αμέσως μετά τη σημερινή ολιγόωρη συνάντηση με την τρόικα στο υπουργείο, τις επόμενες 15- 20 ημέρες οι διαπραγματεύσεις θα συνεχισθούν μέσω αλληλογραφίας, με διττό στόχο: η ελληνική πλευρά να δείξει ότι προχωρά στην υλοποίηση των δεσμεύσεων και οι εκπρόσωποι των δανειστών να συντονίσουν τις θέσεις τους.

Τα «ανοικτά μέτωπα» είναι πολλά και ενδεικτικά, μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται:

Ο προϋπολογισμός του 2014, με τον υψηλόβαθμο παράγοντα του υπουργείου Οικονομικών να επισημαίνει από χθες το βράδυ, ότι «υπάρχουν ακόμη περιοχές να ερευνήσουμε», και να αναφέρει τρία χαρακτηριστικά παραδείγματα για τα οποία δεν υπάρχει συμφωνία με την τρόικα. Μάλιστα, σύμφωνα με τον συγκεκριμένο παράγοντα, «αυτά είναι μεγάλες περιοχές, αφορούν σε δισεκατομμύρια ευρώ».

Εν τω μεταξύ,για τις ΗΠΑ αναχωρεί ο πρωθυπουργός, όπου θα έχει μαραθώνιο συναντήσεων στη Νέα Υόρκη και την Ουάσιγκτον έως την επόμενη Πέμπτη, με πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες, την Ομογένεια καθώς και εκπροσώπους επιχειρηματικών φορέων και αμερικανικών ΜΜΕ.

Πηγή: ERTOPEN.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *