Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

Έφυγε από την ζωή η ηθοποιός Έλλη Λαμπέτη (Σαν σήμερα 3/9)

1983 πέθανε η μεγάλη ηθοποιός μας Έλλη Λαμπέτη, σε ηλικία 58 ετών, από καρκίνο.

1943 κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, μετά από χρονοβόρες διαπραγματεύσεις, ο στρατηγός Τζιουζέπε Καστελάνο υπέγραψε την ιταλική συνθηκολόγηση, που επισημοποιήθηκε πέντε μέρες αργότερα.

1928 πραγματοποιήθηκε η πρώτη υπερατλαντική μεταφορά ταχυδρομείου με υδροπλάνο. Το υδροπλάνο απογειώθηκε από το γαλλικό ατμόπλοιο "Ιλ ντε Φρανς", 900 μίλια μακριά από τη Νέα Υόρκη, και προσθαλασσώθηκε κοντά στη Βοστόνη, μεταφέροντας ταχυδρομικούς σάκους με συστημένες επιστολές και κινηματογραφικές ταινίες, οι οποίες είχαν γυριστεί κατά την υπογραφή της Συνθήκης Ειρήνης, μετά τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο.



Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο

Μουσική 3/9
1955 Ο Βρετανός κιθαρίστας και τραγουδιστής Steve Jones (Stephen Philip Jones) γεννήθηκε στο Χάμερσμιθ του Λονδίνου. Υπήρξε κιθαρίστας και ιδρυτικό μέλος του punk-rock συγκροτήματος Sex Pistols. Ξεκίνησε την καριέρα του στις αρχές της δεκαετίας του '70 με το συγκρότημα The Strand. Το 1975 μαζί με τους Paul Cook και Glen Matlock, ίδρυσαν τους Sex Pistols. Μετά την διάλυση του συγκροτήματος το 1978 μαζί με τον Cook δημιούργησαν το συγκρότημα The Professionals.

1970 Ο βασικός τραγουδιστής του Αμερικανικού συγκροτήματος Canned Heat, Alan Wilson (Alan Christie Wilson 1943-1970) απεβίωσε σε ηλικία 27 ετών στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια από υπερβολική δόση ναρκωτικών. Υπήρξε μέλος του συγκροτήματος από το 1960 μέχρι και τον θάνατο του. Συμμετείχε στην συγγραφή σημαντικών τραγουδιών του συγκροτήματος, όπως "On the Road Again", "Going Up the Country" κ.α. Είναι γνωστός και ως "Blind Owl".
Αθλητισμός 3/9
 
1881 Ο Richard Sears κερδίζει το πρώτο US men’s singles tennis tournament
1892 Η Νιούτον Χιθ (μετέπειτα Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) δίνει τον πρώτο της αγώνα εναντίον της Μπλάκμπερν Ρόβερς στο Έντγουντ Παρκ και χάνει με 3-4
1921 Δημιουργείται η πρώτη λίγκα του μπόουλινγκ στις ΗΠΑ

Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ

 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *