Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

Διονύσης Σταμενίτης: ''Να συμπεριληφθούν και τα αγροτικά δάνεια στις σχεδιαζόμενες ρυθμίσεις του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας''

Σε συνέχεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή μεταξύ του Υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και αντιπροσωπείας Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, ο Βουλευτής Πέλλας Διονύσης Σταμενίτης απέστειλε επιστολή προς τον κ. Δένδια. 

Ειδικότερα ο Βουλευτής ζητά μέσω της επιστολής του να θεωρηθεί δεδομένη η συμμετοχή των αγροτικών δανείων στα μέτρα ανακούφισης των δανειοληπτών που εξετάζει το Υπουργείο και η Κυβέρνηση.

Όπως σημειώνει ο Βουλευτής στην επιστολή του: « Είναι αναγκαίο να υπάρξει μείωση των επιτοκίων των ενήμερων αγροτικών δανείων και ταυτόχρονα μείωση του ύψους του δανείου για όσα αγροτικά δάνεια δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν». Συνεχίζοντας ο κ. Σταμενίτης αναφέρεται και στην ενίσχυση της νέας επιχειρηματικότητας και καινοτομίας τονίζοντας ότι: «…στα πλαίσια της ενίσχυσης της νέας επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας, να προβλεφθούν χρηματοδοτήσεις και για νέες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες που σχετίζονται με τον αγροτικό τομέα, όπως η καλλιέργεια, η παραγωγή, η μεταποίηση νέων μορφών αγροτικών προϊόντων».

Σύμφωνα με τον κ. Σταμενίτη η στήριξη και η ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα είναι απαραίτητη για να μπορέσει η χώρα να ξεπεράσει οριστικά την οικονομική κρίση στην οποία βρίσκεται.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *