Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

Η NASA ετοιμάζει τον μεγαλύτερο πύραυλο όλων των εποχών (vid)

Ο νέος πύραυλος που κατασκευάζει η NASA, έχει την ονομασία Space Launch System, SLS εν συντομία και έχει ύψος 117 μέτρα, ξεπερνώντας κατά 7 μέτρα τον πανίσχυρο Saturn V, τον
πύραυλο που πήγε την ανθρωπότητα στη Σελήνη. Θα είναι επίσης κατά 20% ισχυρότερος, χρησιμοποιώντας ως καύσιμο υγρό υδρογόνο και οξυγόνο, ενώ η πρώτη εκτόξευση αναμένεται το 2018. Τα σχέδια της NASA είναι να χρησιμοποιηθεί ο πύραυλος για να φέρει αστροναύτες σε τροχιά γύρω από έναν αστεροειδή για αρχή και μέχρι το 2030, να μεταφέρει επανδρωμένη αποστολή στον Άρη. Αργότερα θα χρησιμοποιηθεί για να φτάσουν αποστολές στον Κρόνο και στο Δία.


Η χρηματοδότηση της NASA όμως πλέον δεν είναι όπως παλιά, με το Space Shuttle πρόγραμμα να έχει καταργηθεί από το 2011 και τις ιδιωτικές εταιρίες όπως η Space X να έχουν αναλάβει την τροφοδότηση του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού με πολύ υψηλό κόστος. Η NASA έχει ξεκινήσει τη δοκιμή μοντέλων του SLS και την κατασκευή βασικών τμημάτων του πυραύλου και με το εκτιμώμενο κόστος της πρώτης δοκιμαστικής πτήσης να φτάνει τα $7 δισεκατομμύρια, το Αμερικανικό Κογκρέσο είναι διστακτικό στη διάθεση των κονδυλίων.




unboxholics.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *