Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

Να τους χαιρόμαστε τους συμμάχους μας. Το ΝΑΤΟ αναγνωρίζει σε επίσημη τελετή τα Σκόπια ως «Μακεδονία»!

-Καμία αντίδραση από την ελληνική κυβέρνηση -Μας έθεσαν με συνοπτικές διαδικασίες «εκτός παιχνιδιού»


Εδώ και πολλά χρόνια οι ΗΠΑ και η ΕΕ προωθούν την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ αδιαφορώντας για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ελληνική κυβέρνηση στο ζήτημα της ονομασίας.

Έπειτα από υπόγειες διαβουλεύσεις και με μεθοδευμένες κινήσεις που πετούσαν την Ελλάδα εκτός «παιχνιδιού» οι ΗΠΑ και η ΕΕ πρώτα αναγνώρισαν το όνομα «Μακεδονία» για τα Σκόπια σε όλες τις διεθνείς συναλλαγές και στη συνέχεια το ΝΑΤΟ αναγνώρισε την ΠΓΔΜ ως «Μακεδονία».

Η πρόθεσή τους ήταν ξεκάθαρη εδώ και πολύ καιρό. Η Ουάσιγκτον προωθούσε την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ έστω κι αν δε βρισκόταν λύση στο πρόβλημα της ονομασίας.

Και φυσικά δεν την εμπόδισε κανείς. Άλλωστε εδώ και πολύ καιρό η ελληνική εξωτερική πολιτική είναι… στον αυτόματο πιλότο.

Το ΝΑΤΟ λοιπόν, σε επίσημη τελετή, παρασημοφόρησε Σκοπιανούς Αξιωματικούς με τα διακριτικά «Μακεδoνία» στις στολές τους.

4-22

Μάλιστα την παρασημοφόρηση κάνει Αμερικανός Ταξίαρχος και Τούρκος Αντιστράτηγος.

2

Σε άλλη φωτογραφία Αμερικανός Ταξίαρχος επιδίδει πλακέτα του ΝΑΤΟ σε Σκοπιανό Αξιωματικό ο οποίος φέρει διακριτικά «Μακεδoνία».

3

Όσο για την Ελλάδα… δεν την ρώτησε κανείς! Δεν απασχόλησε κανέναν αν η Ελλάδα έχει αντιρρήσεις, δεν έλαβε κανείς υπόψιν το βέτο Καραμανλή και τις κόκκινες γραμμές που είχε θέσει η χώρα μας.

Με συνοπτικές διαδικασίες μας έθεσαν εκτός παιχνιδιού.

Η αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης μέχρι στιγμής είναι ανύπαρκτη. Ούτε μία επιστολή διαμαρτυρίας.

Το έχουν πάρει άραγε χαμπάρι ή κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου στη Βασ. Σοφίας;

Θα αντιδράσει ο κ. Βενιζέλος ή έχει να ασχοληθεί με τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ και τον Γ. Παπανδρέου;

Η Ελλάδα καλείται να αποδεχτεί τη γειτονική χώρα στους κόλπους της Συμμαχίας, παρά την άρνηση των Σκοπίων να υιοθετήσουν μια συμβιβαστική λύση στο πρόβλημα της ονομασίας.
Αν η χώρα μας δεν αντιδράσει τώρα δημιουργούνται τετελεσμένα και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τα μελλούμενα για τις ορέξεις των «γειτόνων» μας και τις προθέσεις των δήθεν συμμάχων μας.


newsbomb.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *