Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Η πρώτη υπόγεια πυρηνική δοκιμή στη Νεβάδα (Σαν σήμερα 19/9)

1970Κραυγάζοντας «Ζήτω η ελεύθερη Ελλάδα», ο φοιτητής Κώστας Γεωργάκης αυτοπυρπολείται στη Γένοβα της Ιταλίας, σε ένδειξη...διαμαρτυρίας για το στρατιωτικό καθεστώς στην Ελλάδα.

1987Ο δείκτης Dow Jones χάνει το 22% της αξίας του. Κάποιοι χρηματιστές αυτοκτονούν, πηδώντας από το μπαλκόνι του αμερικανικού χρηματιστηρίου.

1980Η Ελλάδα επιστρέφει στο στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ, από το οποίο είχε αποχωρήσει το 1974, μετά την εισβολή του Αττίλα στην Κύπρο.



Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο


Μουσική 19/9
 
1941 Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια Cass Elliot (Ellen Naomi Cohen 1941-1974) γεννήθηκε στην Βαλτιμόρη του Μέριλαντ. Ήταν δημοφιλής για την συμμετοχή της στο συγκρότημα The Mamas And The Papas. Η φωνή της ακούγεται σε μεγάλες επιτυχίες του συγκροτήματος, όπως "California Dreamin'" και "Monday Monday". Μετά την διάλυση του συγκροτήματος ακολούθησε πετυχημένη σόλο καριέρα. Μεγάλη της επιτυχία, η επανεκτέλεση του δημοφιλούς τραγουδιού "Dream a Little Dream", στο ομότιτλο άλμπουμ της του 1968. Το όνομα της γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame το 1998.
 
1973 Ο Αμερικανός κιθαρίστας, τραγουδιστής και τραγουδοποιός Gram Parsons (Ingram Cecil Connor III 1946-1973) βρέθηκε νεκρός σε ηλικία 26 ετών σε δωμάτιο ξενοδοχείου στο Τζόσουα Τρι της Καλιφόρνια. Η αυτοψία έδειξε πως πέθανε από ανακοπή καρδιάς που προκλήθηκε από υπερβολική δόση ναρκωτικών. Συνεργάστηκε με καλλιτέχνες όπως International Submarine Band, The Byrds, The Flying Burrito Brothers και Emmylou Harris. Θεωρείται ένας από τους πρώτους μουσικούς που "έμπλεξαν" με μεγάλη επιτυχία την country και τη rock μουσική.
 
Αθλητισμός 19/9
 
1888 Στη πόλη Σπα του Βελγίου γίνονται τα πρώτα καλλιστεία. Το πρώτο βραβείο το κέρδισε η 18χρονη Κρεολή από τη Γουατεμάλα, Μπέρθα Σουκαρέτ.
1965 Ο τζόκεϊ John Longden κάνει την 6.000ή του νίκη ιππεύοντας τον ”Prince Scorpion” στο Exhibition Park
1969 Οι γαλλίδες Nicole Duclos και Colette Beson καταρρίπτουν τo παγκόσμιο ρεκόρ στa 400μ. με 51.7 στο 9ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Αθλητισμού (ΕΠΑ) στο Στάδιο Καραϊσκάκη

Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ

ΠΗΓΗ: retrosport/sansimerastimousiki.gr/patris.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *