Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Διαδηλωτής κινδυνεύει να χάσει το μάτι του από επίθεση άνδρα των ΜΑΤ [εικόνα]

Σοβαρά τραυματισμένος στο μάτι, μεταφέρθηκε το βράδυ της Τετάρτης στο Τζάνειο Νοσοκομείο Πειραιά ο 32χρονος Γ.Α., ο οποίος συμμετείχε στην αντιφασιστική διαδήλωση που
πραγματοποιήθηκε στο Κερατσίνι, με αφορμή τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Ο άτυχος άνδρας, τεχνικός της ιστοσελίδας του Θέματος, βρισκόταν στον κύριο όγκο των διαδηλωτών, όταν δέχθηκε βοβμίδα κρότου λάμψης στο πρόσωπο. Σύμφωνα με μαρτυρίες, αστυνομικός των ΜΑΤ, σημάδεψε τον διαδηλωτή από απόσταση 15-20 μέτρων και εκτόξευσε τη βομβίδα, η οποία έσκασε στο δεξί του μάτι.

Ο 32χρονος μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο όπου υποβλήθηκε σε τρία χειρουργεία. Αυτή τη στιγμή, όπως μπορείτε να δείτε στη φωτογραφία (κάτω), νοσηλεύεται στην οφθαλμολογική κλινική του Τζανείου. Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς, ο νεαρός έχει υποστεί καταστροφή βολβού και κινδυνεύει με ολική απώλεια όρασης από το αριστερό μάτι. Σε ανακοίνωσή τους οι γιατροί του Τζανείου επισημαίνουν, μεταξύ άλλων, ότι σύμφωνα με τον τραυματία, ο αστυνομικός τον σημάδεψε απευθείας στο πρόσωπο. Τον 32χρονο επισκέφθηκαν νωρίτερα άνδρες της ασφάλειας για να του πάρουν κατάθεση, ενώ αναμένεται ιατροδικαστής, ο οποίος θα εξετάσει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη του περιστατικό.



Το χαμόγελό του οφείλεται στις τέσσερις δόσεις μορφίνης οι οποίες του έχουν χορηγηθεί προφανώς για να μην πονά.

Το βράδυ της Τετάρτης έφθασαν στα επείγοντα του Τζανείου συνολικά 32 διαδηλωτές, όλοι με χτυπήματα στο κεφάλι. Σύμφωνα με τους γιατρούς «οι τραυματίες ανέφεραν χτυπήματα με κλομπ, κράνη, ασπίδες και κλωτσιές από ομάδες ΔΕΛΤΑ και ΔΙΑΣ, ενώ υπήρξαν καταγγελίες και για πέτρες που έπεφταν από την πλευρά της αστυνομίας προς τους διαδηλωτές, από μέλη της Χρυσής Αυγής».
 
πηγη:koutipandoras

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *