Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

Ηλεκτρική φόρμουλα κατασκευασμένη από Ολλανδούς φοιτητές, επιταχύνει στα 100km/h σε 2,15 δευτερόλεπτα! (vid)

Το παγκόσμιο ρεκόρ για το ηλεκτρικό όχημα με την ταχύτερη επιτάχυνση, ανήκει πλέον σε μία ομάδα Ολλανδών φοιτητών του Delft University of Technology.

Οι φοιτητές κατασκεύασαν ένα
μονοθέσιο που κινείται από τέσσερις ηλεκτροκινητήρες –ένας σε κάθε τροχό- με συνολική απόδοση 135 αλόγων. Με αυτό, κατάφεραν να σπάσουν το προηγούμενο ρεκόρ επιτάχυνσης ηλεκτρικού οχήματος που ήταν 2,68 δευτερόλεπτα και απ’ ότι καταλάβατε και από τον τίτλο, τα κατάφεραν.

Η βάρους 145 κιλών ηλεκτρική φόρμουλα, επιτάχυνε από στάση στα 100km/h σε 2,15 δευτερόλεπτα. Για να το πετύχει αυτό, οι φοιτητές έπρεπε να επιτύχουν την καλύτερη δυνατή πρόσφυση και το κατάφεραν στρώνοντας την πίστα με ένα διάλυμα ζαχαρόνερου, το οποίο στη συνέχεια «έκαψαν» ώστε να αυξηθεί ο συντελεστής πρόσφυσης. Επίσης, στη θέση του οδηγού, καθόταν το ελαφρύτερο μέλος της ομάδας που δεν είναι άλλο από την Marly Kuijpers.


Εντυπωσιακό κατόρθωμα και έχουν και το video να το θυμούνται!





Πηγή: Autoblog.gr



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *