Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

Η μικρότερη πτήση στον κόσμο! (vid)

Η συντομότερη εμπορική πτήση στον κόσμο λαμβάνει χώρα μεταξύ των νησιών Westray και Papa Westray, βόρεια της Σκωτίας, που ανήκουν στο αρχιπέλαγος των Ορκάδων (Orkney), και διαρκεί μόλις 47 δευτερόλεπτα (σε ιδανικές συνθήκες ανέμου) για να καλυφθεί μια απόσταση 2,7 χιλιόμετρα. Η πτήση επίσημα διαρκεί 2 λεπτά και το εισιτήριο κοστίζει περίπου 30 δολάρια το άτομο.


Το αρχιπέλαγος αποτελείται από περίπου 70 νησιά, από τα οποία κατοικούνται τα 19, ενώ στο νησί Papa Westray κατοικούν μόλις 70 άτομα.




Το όνομα Ορκάδες μαρτυρείται από τον 1ο π.Χ. αιώνα ή και νωρίτερα, ενώ τα νησιά κατοικούνται εδώ και τουλάχιστον 8.500 χρόνια. Αρχικά κατοικήθηκαν από φυλές της Μεσολιθικής και Νεολιθικής περιόδου και στη συνέχεια από τους Πίκτους. Το 875 οι Ορκάδες καταλήφθηκαν και προσαρτήθηκαν στη Νορβηγία και εποικίστηκαν από Νορβηγούς, ενώ το 1472 προσαρτήθηκαν στο Βασίλειο της Σκωτίας. Στους Ορκάδες βρίσκονται μερικοί από τους παλαιότερους και καλύτερα διατηρημένους αρχαιολογικούς χώρους της Ευρώπης.


 
ΠΗΓΗ: perierga

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *