Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Ξεσπά το «σκάνδαλο Κοσκωτά» (Σαν σήμερα 29/10) - Παγκόσμια Ημέρα Ψωρίασης

1988: Ξεσπά το «σκάνδαλο Κοσκωτά», όταν ο υπουργός Παιδείας, Γιώργος Παπανδρέου, καταγγέλλει τον πρόεδρο του Ολυμπιακού για παράνομες συναλλαγές με την τράπεζα «Merrill Lynch».

1914: Οι Έλληνες της Κύπρου χαιρετίζουν την προσάρτηση της νήσου από τη Μεγάλη Βρετανία ως το πρώτο βήμα για την ένωση με την Ελλάδα.

1918: O φιλοβενιζελικός Εμμανουήλ Μαχαίρας εκλέγεται γενικός γραμματέας της νεοσύστατης Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ).

Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο

Moυσική 29/10
 
1944 Ο Βρετανός κιθαρίστας, τραγουδοποιός και τραγουδιστής Denny Laine (Brian Frederick Arthur Hines) γεννήθηκε στο Μπέρμιγχαμ της Μεγάλης Βρετανίας. Είναι δημοφιλής για την συμμετοχή του στο πρώτο άλμπουμ των The Moody Blues, "The Magnificent Moodies" (1965). Αργότερα το 1971 ενσωματώθηκε στους Paul McCartney & The Wings όπου και παρέμεινε μέχρι το 1981.
 
1971 Ο Αμερικανός κιθαρίστας και ιδρυτικό μέλος του southern rock συγκροτήματος The Allman Brothers Band, Duane Allman (Howard Duane Allman 1946-1971) απεβίωσε σε ηλικία 24 ετών σε δυστύχημα με την μηχανή του στο Μαίηκον της Τζόρτζια. Εκτός του συγκροτήματος, συνεργάστηκε με καλλιτέχνες όπως οι King Curtis, Aretha Franklin, Wilson Pickett, Herbie Mann και Derek and the Dominos.
 
Αθλητισμός 29/10
 
2000 Ο Παράσχος Στογιαννίδης κατακτά το αργυρό μετάλλιο, με παγκόσμιο ρεκόρ 1μ93 στο ύψος της κατηγορίας F20 στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ. Πρώτος ο Wissam Ben-Bahri από την Τυνησία με 1μ93 και τρίτος ο Νοτιοαφρικανός Hein Seyerling με 1μ77
2004 Η Τσέλσι λύνει την συνεργασία της με τον  Ρουμάνο Αντριάν Μούτου μετά την ομολογία του ότι είναι χρήστης κοκαΐνης
2006 Επεισόδια στο ΣΕΦ στο ντέρμπι της 4ης αγωνιστικής Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού (73-74). Μετά το τέλος του ματς οπαδοί των γηπεδούχων χτύπησαν τους δημοσιογράφους Βασίλη Σκουντή και Σωτήρη Βετάκη.

Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ


Παγκόσμια Ημέρα Ψωρίασης



Η 29η Οκτωβρίου καθιερώθηκε ως «Παγκόσμια Ημέρα Ψωρίασης» το 2004, με πρωτοβουλία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ψωρίασης, που συσπειρώνει στους κόλπους της γιατρούς και ασθενείς.
Στόχος της Παγκόσμιας Ημέρας Ψωρίασης είναι να ενημερώσει ασθενείς, ιατρούς και κοινό και να αυξήσει την επίγνωση για την ασθένεια, ώστε να δώσει στους ασθενείς που πάσχουν από Ψωρίαση την προσοχή και την κατανόηση που τους αξίζει.

 Παρότι αναφέρεται ήδη από την αρχαιότητα, η Ψωρίαση παραμένει από πολλές απόψεις μια κρυφή ασθένεια και πολλές διαστάσεις της παραμένουν άγνωστες στο ευρύ κοινό. Μια κοινή παρανόηση είναι αυτή μεταξύ της Ψωρίασης, που είναι ασθένεια του ανοσοποιητικού συστήματος, και της Ψώρας, που οφείλεται στο ακάρι της Ψώρας. Το αποτέλεσμα είναι πολλοί να πιστεύουν λανθασμένα ότι η Ψωρίαση είναι μεταδοτική.

Τα μηνύματα της Παγκόσμιας Ημέρας Ψωρίασης είναι: «Η ψωρίαση δεν είναι μεταδοτική» και «Από ψωρίαση μπορεί να προσβληθεί οποιοσδήποτε».

Η Ψωρίαση είναι μια χρόνια δερματοπάθεια που προκαλείται από δυσλειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Το αποτέλεσμα είναι αλλοιώσεις του δέρματος, με πιο συχνή εκδήλωση τις φλεγμονώδεις, ερυθηματώδεις πλάκες, οι οποίες καλύπτονται από αργυρόλευκες φολίδες.

Η Ψωρίαση δεν προκαλεί θάνατο. Θα ήταν, ωστόσο, λάθος να αντιμετωπιστεί η νόσος ως ένα απλό πρόβλημα αισθητικής. Η ύπαρξή της, ιδίως σε βαριά μορφή, μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες στη ζωή του ασθενούς, παρόμοιες με αυτές άλλων σοβαρών χρόνιων ασθενειών, όπως οι καρδιακές και αναπνευστικές παθήσεις.

 
Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο


Πάντως, τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα που πάσχουν από Ψωρίαση είναι κοινωνικής και ψυχολογικής φύσης.

Η Ψωρίαση προσβάλλει περίπου το 2% του πληθυσμού παγκοσμίως. Αυτό σημαίνει ότι, κατά προσέγγιση, 200.000 άτομα πάσχουν από την ασθένεια στην Ελλάδα.
 
ΠΗΓΗ: retrosport/sansimerastimousiki.gr/patris/zougla

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *