Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Ανεργία 34% ως το 2016 περιλαμβάνει το «αναπτυξιακό» πρόγραμμα του Μαξίμου

Ακόμα ένα χαστούκι στο success story που περιφέρει η κυβέρνηση Σαμαρά ανά τον κόσμο δίνει η τελευταία έρευνα του ινστιτούτου εργασίας της ΓΣΕΕ, σύμφωνα με την οποία η ανεργία αναμένεται να φτάσει στο 34% ως το 2016.

Στην ίδια έρευνα αναφέρεται ότι από τα τέλη του 2008 έως σήμερα έχουν χαθεί περίπου 1.000.000 θέσεις απασχόλησης, ενώ το 27,4% που καταγράφηκε ως ποσοστό ανεργίας τον περασμένο Μάρτιο από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), είναι το υψηλότερο που έχει υπάρξει τα τελευταία 30χρόνια σε χώρα του δυτικού κόσμου.

«Η συνέχιση της ασκούμενης πολιτικής από την ελληνική κυβέρνηση και την τρόικα θα εξακολουθήσει να έχει οδυνηρές συνέπειες στο ΑΕΠ και στην απασχόληση τα επόμενα χρόνια. Αντίθετα εκτιμά ότι, η εφαρμογή ενός αναπτυξιακού σχεδίου, που το συγκρίνει με το «σχέδιο Μάρσαλ» που θα χρηματοδοτούνταν από οργανισμούς της ΕΕ, όπως η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, θα μπορούσε να οδηγήσει την ελληνική οικονομία σε τροχιά ανάκαμψης» αναφέρει στην έρευνά του το ΙΝΕ της ΓΣΕΕ.

πηγή:Το Κουτί της Πανδώρας

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *