Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

Σε σχολείο μετατρέπεται το πανεπιστημιακό κτίριο της Έδεσσας

Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Έδεσσας στις 30-9-2013 επιτέλους έγινε η πρώτη πράξη για την αποκατάσταση της αδικίας που βιώνει το σχολείο μας τα τελευταία 11 χρόνια.

Το Δημοτικό Συμβούλιο, (μετά τις κινητοποιήσεις των γονέων του 9ου Δημ. Σχολείου για το δίκαιο αίτημα της μεταστέγασης στην φυσική του έδρα, στο κτήριο όπου λειτουργούσε το Πανεπιστημιακό τμήμα) αποφάσισε ομόφωνα την μεταστέγαση του 9ου Δημοτικού Σχολείου Έδεσσας στο κτήριο του πρώην Πανεπιστημιακού Τμήματος το συντομότερο δυνατό και την δημιουργία επιτροπής που θα προτείνει τις χρήσεις που θα μπορέσουν να έχουν οι υπόλοιποι χώροι.

Αυτή η απόφαση είναι η αρχή όλων των ενεργειών που θα πρέπει να γίνουν άμεσα για την όσο το δυνατόν συντομότερη μετακόμιση στον χώρο του Πανεπιστημίου γιατί κάθε μέρα που περνάει εγκυμονεί κινδύνους για την ασφάλεια των παιδιών μας λόγω ακαταλληλότητας του κτηρίου.


Οι άμεσες ενέργειες που προτείνει ο Σύλλογος Γονέων να γίνουν είναι:


1) Επαφή με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για την άμεση μεταφορά των υλικών που υπάρχουν ακόμα στο κτήριο και εάν αυτό δεν είναι άμεσα εφικτό να γίνει καταγραφή και αποθήκευση όλου του υλικού σε ένα χώρο σε συνεργασία και με την παρουσία υπαλλήλου του Πανεπιστημίου έτσι ώστε να αποδεσμευτεί το κτήριο.
 
2) Η άμεση σύσταση της επιτροπής με την συμμετοχή τόσο της Διευθύντριας του 9ου Δημ. Σχολείου όσο και εκπροσώπου του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, η οποία θα μελετήσει με την βοήθεια ειδικών(μηχανικών του Δήμου) και θα προτείνει τις βασικές τροποποιήσεις και πόσο θα στοιχίσουν αυτές καθώς και τις χρήσεις που θα έχουν οι υπόλοιποι χώροι του κτηρίου χωρίς να παρακωλύουν την λειτουργία του σχολείου. Η επιτροπή αυτή θα πρέπει να έχει συγκεκριμένο και σύντομο χρονοδιάγραμμα.
 
3) Η πρόβλεψη στον προϋπολογισμό του Δήμου για το 2014 ποσού για τις βασικές εργασίες που θα χρειαστεί να γίνουν έτσι ώστε ο χώρος να πληρεί τις προδιαγραφές του Οργανισμού Σχολικών Κτηρίων.
 
Εάν γίνουν μεθοδικά οι παραπάνω κινήσεις πιστεύουμε ότι είναι εφικτό μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων το σχολείο μας να λειτουργήσει ξανά στην φυσική του έδρα. Οι γονείς δεσμευόμαστε να συμβάλουμε για την επίτευξη του παραπάνω στόχου τόσο με την προσωπική μας εργασία όσο και με την κάλυψη κάποιων υλικών. Ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να στείλουμε ένα μήνυμα στην κοινωνία μας ότι δουλεύοντας ενωμένοι βάση σχεδίου μπορούμε να επιτύχουμε πάρα πολλά για τα παιδιά μας που είναι το μέλλον αυτής της πόλης.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *