Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

Τούρκοι σύμβουλοι συνδράμουν την κυβέρνηση του Αλβανού Πρωθυπουργού Έντι Ράμα

Ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα δήλωσε ότι τούρκοι σύμβουλοι θα βοηθήσουν την κυβέρνηση του στους τομείς της ενέργειας, της οικονομία, της υγείας και της δημόσιας τάξης.

Ο πρωθυπουργός προέβη στις δηλώσεις αυτές μετά την συνάντηση του με τον τούρκο υπουργό Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου.

Κατά τη συνάντηση τους -σύμφωνα με το γραφείο του πρωθυπουργού- ο κ. Ράμα εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη συνεχή υποστήριξη της Τουρκίας προς την Αλβανία. Ο αλβανός πρωθυπουργός και ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών συζήτησαν επίσης την διεξαγωγή κοινών συνεδριάσεων των δύο κυβερνήσεων.

Ο Αχμέτ Νταβούτογλου συναντήθηκε και με τον αλβανό Πρόεδρο της Δημοκρατίας Μπουιάρ Νισάνι και -όπως αναφέρει το γραφείο του Πρόεδρου- οι δύο συνομιλητές εξήραν τις πολύ καλές πολιτικές, οικονομικές, πολιτιστικές, στρατιωτικές και σε άλλους τομείς σχέσεις, υπογραμμίζοντας ότι αυτές βασίζονται στην παραδοσιακή φιλία και τους δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών.

Ο κ. Νισάνι εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την βοήθεια και την υποστήριξη της Τουρκίας στο Κόσσοβο και τη βοήθεια της Άγκυρας σχετικά με την αναγνώριση του από πολλές χώρες του κόσμο.



Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

1 comments:

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *