Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

Tο πραξικόπημα του στρατηγού Πάγκαλου και η εφαρμογή της λογοκρισίας και του στρατιωτικού νόμου (Σαν σήμερα 6/10)

1994 στην Ελβετία, τουλάχιστον 48 ήταν οι νεκροί από ομαδική αυτοκτονία. Τα θύματα, που ήταν Ελβετοί και Καναδοί, ανήκαν στην αίρεση του "Τάγματος του ναού του Ηλίου".

1915 κατά τη διάρκεια του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, οι δυνάμεις της Αντάντ έστειλαν τελεσίγραφο στη Βουλγαρία, ως προειδοποίηση κατά της εισόδου της στον πόλεμο.

1936Καταργείται σύντομα η συμφοίτηση στα σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης με την ίδρυση αμιγών γυμνασίων θηλέων.



Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο


Μουσική 6/10
 
1951 Ο Αμερικανός τραγουδιστής, κιθαρίστας και πιανίστας Kevin Cronin γεννήθηκε στο Evanston του Ιλινόις. Είναι δημοφιλής για την συμμετοχή του στο rock συγκρότημα REO Speedwagon. Έγραψε δύο από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του συγκροτήματος, τα τραγούδια "Keep On Loving You" (1981) και "Can't Fight This Feeling" (1985).
 
1985 Ο Αμερικανός ενορχηστρωτής και συνθέτης, ο Nelson Riddle (Nelson Smock Riddle, Jr. 1921-1985) απεβίωσε σε ηλικία 64 ετών στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια από ασθένεια στο συκώτι. Ξεκίνησε την καριέρα του το 1940 και συνεργάστηκε με καλλιτέχνες όπως οι Ella Fitzgerald, Nat King Cole, Dean Martin, Judy Garland, Peggy Lee και Frank Sinatra, για τον οποίο ενορχήστρωσε μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του. Το 1974 κέρδισε βραβείο Όσκαρ για την μουσική στην ταινία "The Great Gatsby". Από το 1982 συνεργάστηκε στενά με την τραγουδίστρια Linda Ronstadt, με την οποία κέρδισε δύο βραβεία Grammy. Θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους Αμερικανούς ενορχηστρωτές.
 
1969 Κυκλοφορεί στην Αμερική από τους The Beatles, single που περιέχει τα τραγούδια "Something" και "Come Together". Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του συγκροτήματος που τραγούδι του George Harrison τυπώνεται στην πρώτη πλευρά ενός single. Τα τραγούδια ηχογραφήθηκαν στα Abbey Road Studios του Λονδίνου στις 25 Φεβρουαρίου του 1969 και είναι μέρος του άλμπουμ "Abbey Road" που κυκλοφόρησε στις 26 Σεπτεμβρίου του 1969. Το single έγινε χρυσό μόλις τρεις εβδομάδες μετά την κυκλοφορία του. Το τραγούδι "Something" τα επόμενα χρόνια θα διασκευαστεί από πάνω από εκατό καλλιτέχνες μεταξύ αυτών οι Elvis Presley, Shirley Bassey, Frank Sinatra, Tony Bennett, James Brown, Julio Iglesias, The Miracles, Eric Clapton και Joe Cocker. Είναι το πιο διασκευασμένο τραγούδι του συγκροτήματος μετά το "Yesterday".

Αθλητισμός 6/10
 
1857 Διοργανώνεται το πρώτο τουρνουά σκακιού στη Νέα Υόρκη από το American Chess Congress
1926 Ο Babe Ruth των NY Yankees γίνεται ο πρώτος που σημειώνει 3 home runs σε αγώνα του World Series στο μπέιζμπολ
1927 Παρουσιάστηκε στη Νέα Υόρκη η πρώτη ομιλούσα ταινία «ο τραγουδιστής της τζαζ» με πρωταγωνιστή τον Λιθουανό Αλ Τζόλσον που έγινε μαύρος με μπόλικο μακιγιάζ.

Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ
 
ΠΗΓΗ: retrosport/sansimerastimousiki.gr/patris.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *