Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Στη δημοσιότητα το βίντεο με επιχειρήσεις Λιμενικού κατά λαθρομετανάστευσης (vid)

Στη δημοσιότητα έδωσε το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος βίντεο, στο οποίο καταγράφονται επιχειρήσεις του προσωπικού των πλωτών μέσων στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της λαθρομετανάστευσης στα ανατολικά θαλάσσια σύνορα της χώρας (Vid)




Στη δημοσιότητα βίντεο με επιχειρήσεις... από Newscaster


"Tο Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή επιτελεί καθημερινά ένα πολύτιμο έργο με ευρωπαϊκή και όχι απλά εθνική διάσταση. Διαθέτοντας ένα μεγάλο μέρος των δυνάμεών του σε υλικοτεχνικά μέσα και ανθρώπινο δυναμικό στα θαλάσσια σύνορα της πατρίδας μας, αντιμετωπίζει με επιτυχία τις αθρόες ροές αλλοδαπών που επιθυμούν να εισέλθουν παράνομα στη χώρα", αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.


"Παράλληλα, το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή, θέτει ως κορυφαίο καθήκον την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα. Παρέχοντας καθημερινά πλήρη ανθρωπιστική βοήθεια στους παράνομους μετανάστες που εντοπίζει ή και διασώζει, προασπίζει τα ατομικά τους δικαιώματα και διασφαλίζει την αξιοπρέπεια τους".

Όπως ανέφερε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σε συνέντευξη του, "κάθε μέρα, 24 ώρες το 24ωρο, επτά μέρες την εβδομάδα, 365 μέρες το χρόνο, δύο χιλιάδες άνδρες και γυναίκες του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, καθώς και 35 σκάφη, βρίσκονται σε διαρκή επιτήρηση στα ανατολικά μας σύνορα".

"Έχουμε κατηγορηθεί από διεθνείς οργανισμούς ότι είμαστε απάνθρωποι απέναντι στους μετανάστες, ενώ κάνουμε μία πολύ σκληρή και πολύ ανθρωποκεντρικά στοχευμένη επιχείρηση. Δεν έχουμε τα φαινόμενα της Λαπεντούζα", τόνισε ενώ προσέθεσε ότι η παραγωγή του βίντεο έγινε για να "δείξουμε εμπράκτως στους ξένους τι συμβαίνει κάθε μέρα στο Αιγαίο. Πως αντιμετωπίζουμε αυτό το φαινόμενο της λαθρομετανάστευσης; Τι κάνουν επιχειρησιακά όλα αυτά τα παιδιά, που αμείβονται ελάχιστα κι όμως βρίσκονται 24 ώρες μέσα στη θάλασσα; Και αυτές είναι οι πραγματικές σκηνές, σε πραγματικό χρόνο, που δείχνουν ακριβώς ποιες είναι οι προκλήσεις".

Τέλος, ο κ. Βαρβιτσιώτης τόνισε ακόμη πως "η χώρα ξοδεύεται πάρα πολύ για να επιτηρεί τα ευρωπαϊκά σύνορα, και όχι μόνο εθνικά σύνορα. Ζητάμε ενίσχυση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αν και μας δίνει σε επίπεδο εξοπλισμού, εμείς ζητάμε και σε επίπεδο συντήρησης των μέσων μας»".

ΠΗΓΗ: news247

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *