Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Ενημέρωση μαθητών 3ου Δημοτικού Σχολείου Αριδαίας για τα ζώα και τη λύσσα

Το σχολείο μας επισκέφθηκε η κτηνίατρος κ. Τόμα Άννα και μίλησε στους μαθητές μας για τα ζώα και τη λύσσα.

Οι μαθητές μας στο πλαίσιο των ενημερωτικών παρουσιάσεων άκουσαν και συζήτησαν για τη σχέση τους με ζώα, για τη φροντίδα τους, για τις δικές τους καθημερινές εμπειρίες με αυτά για τις ασθένειές τους και τη λύσσα. Δεν έλειψαν οι αναφορές στα περιστατικά κακοποίησης που συναντούν, ακόμα και οι πιο μικροί μαθητές. Από την άλλη, η πλειοψηφία των μαθητών φάνηκε ιδιαίτερα προβληματισμένη για το πώς μπορεί να αντιδράσει στα περιστατικά αυτά, τόσο την ώρα που συμβαίνουν αλλά και με πιο οργανωμένες δράσεις ευαισθητοποίησης των κατοίκων.
 
Τα παιδιά είχαν ανάγκη να μιλήσουν, να διηγηθούν περιπτώσεις από το οικογενειακό περιβάλλον ή της γειτονιάς τους, να μοιραστούν αυτά που ένιωθαν, τις εμπειρίες τους. Γνώριζαν περιπτώσεις εγκατάλειψης και κακοποίησης. Μίλησαν για σκυλιά δεμένα σε βαρέλια, για αδέσποτες και άρρωστες γάτες, για κυνηγόσκυλα. Ρωτούσαν πως μπορούν να βοηθήσουν σε ποιον να απευθυνθούν σε περιπτώσεις βίας ή επιθέσεων απέναντι σε ένα ζώο ή σε περίπτωση που θα δεχθούν επίθεση τα ίδια, για να αποκλείσουν την περίπτωση της λύσσας.
 
Εκπαιδευτικοί και μαθητές ευχαριστούμε την κτηνίατρο κ.Τόμα Άννα που πρόθυμα ανταποκρίθηκε στο αίτημά μας, για την εμπεριστατωμένη ενημέρωση.
 
 
πηγη:karatzova

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *