Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Δύο χειροτονίες στην Ιερά Μητρόπολη Εδέσσης και Αλμωπίας

Δύο χειροτονίες τελέσθηκαν στην Ιερά Μητρόπολη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013.

Το Σάββατο 9/11 στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό Αγ. Νεκταρίου Εδέσσης ο Σεβ. Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας
κ. Ιωήλ χειροτόνησε διάκονο τον κ. Θεόδωρο Τσαφαρίδη, έγγαμο Θεολόγο. Ο π. Θεόδωρος τοποθετήθηκε στην ενορία Αγίου Παντελεήμονος Χαλκηδόνος.
Την Κυριακή 10/11 στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Σωτήρος Αθύρων χειροτόνησε διάκονο τον κ. Γεώργιο Μπίνη, έγγαμο απόφοιτο Εκκλησιαστικού ΙΕΚ, γόνο ιερατικής οικογενείας. Ο νέος διάκονος θα διακονεί στην ενορία Αγίων Πάντων Εδέσσης.
Ο Σεβασμιώτατος κατά τις προσφωνήσεις του έδωσε ευχές και παραινέσεις στους νέους κληρικούς για την ευδόκιμη εργασία τους στον Αμπελώνα του Κυρίου τονίζοντας μεταξύ άλλων την ανάγκη καθαρότητος πνευματικής, απλότητος, ταπεινώσεως και διαρκούς διάθεσης προσφοράς στον λαό.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *