Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Η «Ορέστεια» του Αισχύλου ανεβαίνει στο Βασιλικό Θέατρο Αθηνών για πρώτη φορά στη δημοτική (Σαν σήμερα 6/11) - Παγκόσμια Ημέρα για την ...

1903Η «Ορέστεια» του Αισχύλου ανεβαίνει στο Βασιλικό Θέατρο Αθηνών για πρώτη φορά στη δημοτική. Το γεγονός προκαλεί συμπλοκές, με αποτέλεσμα να υπάρξουν και τρία θύματα. (Ορεστειακά)

1983Ο Τουργκούτ Οζάλ κερδίζει τις εκλογές στην Τουρκία με το κόμμα της «Μητέρας Πατρίδας» και γίνεται πρωθυπουργός.

1956Στην Ουγγαρία φοιτητική διαδήλωση με πλήθος κόσμου μετατράπηκε σε εξέγερση. Φοιτητές, διανοούμενοι, εργαζόμενοι, ακόμα και στρατιώτες ζητούσαν την απομάκρυνση των σοβιετικών στρατευμάτων από τη χώρα. Οι Σοβιετικοί εισέβαλαν στη Βουδαπέστη στις 4 Νοεμβρίου, καταστέλλοντας την εξέγερση.


Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο


Μουσική 6/11
 

1948 Ο Αμερικανός μουσικός, τραγουδιστής και τραγουδοποιός Glenn Frey (Glenn Lewis Frey) γεννήθηκε στο Detroit. Είναι δημοφιλής σαν ένα από τα ιδρυτικά μέλη του συγκροτήματος Eagles. Τραγούδησε μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του γκρουπ, όπως τα "Take It Easy", "New Kid in Town", "Heartache Tonight" και "How Long". Μετά την προσωρινή διάλυση τους, το 1980, ακολούθησε σόλο καριέρα φτάνοντας δύο φορές στην 2η θέση του Billboard με τα τραγούδια "The Heat Is On" (από την ταινία "Beverly Hills Cop") και "You Belong to the City" (από την τηλεοπτική σειρά "Miami Vice").
 
1972 Ο ντράμερ των New York Dolls, Billy Murcia (1951-1972) απεβίωσε σε ηλικία 21 ετών στο Λονδίνο μετά από μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ και ναρκωτικών. Γεννήθηκε στη Bogotá της Κολομβίας αλλά μεγάλωσε στο Jackson Heights της Νέας Υόρκης. Το 1967 μαζί με τον Johnny Thunders δημιούργησαν τους The Pox και μια εταιρεία με ρούχα με την επωνυμία Truth and Soul. Έπαιξε σημαντικό ρόλο στην διαμόρφωση του ήχου των New York Dolls αλλά δεν κατάφερε να ηχογραφήσει μαζί τους, μια και το πρώτο άλμπουμ τους κυκλοφόρησε μετά τον θάνατο του.











Aθλητισμός 6/11
 
1908 Tony CanzoneriΓεννιέται ο Αμερικανός πυγχμάχος Τόνι Καντσονέρι (Tony Canzoneri). Παγκόσμιος πρωταθλητής στην κατηγορία πτερού από τις 24 Οκτωβρίου 1927 όταν νίκησε  στη Νέα Υόρκη τον Τζόνι Ντούντι. Εχασε τον τίτλο του στις 28 Σεπτεμβρίου 1929 στην ίδια πόλη από τον Αντρέ Ρούτις. Αργότερα έγινε παγκόσμιος πρωταθλητής στη κατηγορία των ελαφρών βαρών. Στη Νέα Υόρκη νίκησε τον Λού Αμπερς στη Νέα Υόρκη και τον έχασε στις 3 Σεπτεμβρίου 1938 από τον ίδιο αντίπαλο. Σκοτώθηκε σε τροχαίο στις 9 Δεκεμβρίου 1959. 
1923 Aleksandra Chudina1Γεννιέται η σοβιετική αθλήτρια του πεντάθλου Αλεξάντρα Τσούντινα (Alexandra Chudina) . Πρωταθλήτρια Ευρώπης το 1954 στο πένταθλο και δεύτερη στην ίδια διοργάνωση στο μήκος.. Το 1953 και το 1955 πέτυχε παγκόσμιο ρεκόρ στο αγώνισμα με 4.704 και 4,740 βαθμούς αντίστοιχα. Το 1954 έκανε παγκόσμιο ρεκόρ στο ύψος με 1μ73. Πέθανε στις 28 Οκτωβρίου 1990.

Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ


Παγκόσμια Ημέρα για την Παρεμπόδιση της Εκμετάλλευσης του Περιβάλλοντος στον Πόλεμο και τις Ένοπλες Συγκρούσεις


Η 6η Νοεμβρίου καθιερώθηκε ως «Παγκόσμια Ημέρα για την Παρεμπόδιση της Εκμετάλλευσης του Περιβάλλοντος στον Πόλεμο και τις Ένοπλες Συγκρούσεις» το 2001 από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, με το σκεπτικό ότι οι ζημιές που προκαλούνται στο περιβάλλον κατά τη διάρκεια των πολεμικών επιχειρήσεων επηρεάζουν τα οικοσυστήματα και τους φυσικούς πόρους για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα μετά το τέλος των συγκρούσεων.


 
Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο
 
 
ΠΗΓΗ: retrosport/sansimerastimousiki.gr/patris/zougla

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *