Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου «Αφρικής Μέθεξη» στη βιβλιοθήκη της Ευξείνου Λέσχης Αλμωπίας

Η παρουσίαση του βιβλίου της ακαδημαϊκού συγγραφέως Ελένη Γκίνου με τίτλο «Αφρικής Μέθεξη», πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 24 Νοεμβρίου στην βιβλιοθήκη της Ευξείνου Λέσχης Αλμωπίας σε μία θερμή και επιτυχημένη εκδήλωση που προλόγισε τόσο όμορφα και μοναδικά η Αναστασία Νέμτση.

Η Ελένη Γκίνου σήμερα διδάσκει διαπολιτισμική εκπαίδευση και γαλλική γλώσσα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.

Το βιβλίο της Ελένης Γκίνου “Αφρικής Μέθεξη” είναι ένα ξεχωριστό έντονα σύνθετο – βιωματικό, ιστορικό, εθνολογικό, φωτογραφικό βιβλίο για την Αφρική. Μας αποκαλύπτει την “πλανεύτρα Αφρική”, αυτή “που σε δευτερόλεπτα ξέρει να συνενώσει τις αισθήσεις με την καρδιά”, αυτή που “μαθαίνει στον ταξιδευτή να νιώθει την αναγέννηση κάθε κυττάρου, με τον πιο συναρπαστικό τρόπο”.

Μέθεξη είναι η ψυχική συνάντηση, η επαφή, η επικοινωνία ανάμεσα στον αισθητό κόσμο και τον κόσμο των ιδεών.

“Αφρικής μέθεξη” είναι η επικοινωνία ανάμεσα στον μυστηριακό κόσμο της αφρικανικής ηπείρου και τον ταξιδευτή, που την επισκέπτεται με όλες του τις αισθήσεις σε εγρήγορση, έτοιμος να πάρει απ’ αυτή βιώματα ξεχωριστά και ν’ αφήσει (ίσως) ένα κομμάτι της ψυχής του εκεί. Η ίδια με μια φωτογραφική μηχανή ανά χείρας, “εξερεύνησε” τη μυστηριακή αυτή ήπειρο για να μας μετέφερε μας πραγματικά στην παρουσίαση του βιβλίου της μυστηριωδώς εκεί στις μυριωδιές στα χρώματα στην εκφραστική ψυχή των ανθρώπων που έζησε.

Τίμησαν με την παρουσία τους πολλοί συντοπίτες μας και γίναμε όλοι ταξιδευτές με ένα συναρπαστικό τρόπο, συλλέξαμε γνώσεις και εικόνες.

Ευχαριστούμε θερμά την κυρία Ελένη Γκίνου για την τιμή που μας έκανε να παρουσιάσει το βιβλίο της στην βιβλιοθήκη της Ευξείνου Λέσχης. Ευχαριστούμε κι όλους όσους βοήθησαν για να πραγματοποιηθεί αυτή η παρουσίαση και όλους εσάς που παραβρεθήκατε και αγκαλιάσατε την προσπάθεια μας.

Κάνουμε γνωστό ότι η βιβλιοθήκη μας αποτελείται από μία αξιόλογη συλλογή βιβλίων που καλύπτει αντιπροσωπευτικά όλο το φάσμα της ανθρώπινης γνώσης. Είναι δανειστική λειτουργεί κάθε Κυριακή στις 5-7 μ.μ.στο 2ο όροφο του κτιρίου της Λέσχηςκαι μην ξεχνάμε ότι τα βιβλία αποτελούν μοναδικά ταξίδια και μας αναγεννούν.

Υπεύθυνη Βιβλιοθήκης: Ρουμελή Βασιλική

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *