Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Στους 32 της Ευρώπης ο ΠΑΟΚ, 0-2 την Σαχτέρ!

Ο ΠΑΟΚ παρά το γεγονός ότι έπαιξε μόνο για 45 λεπτά πολύ καλό ποδόσφαιρο κέρδισε 2-0 στο Καζακστάν τη Σαχτέρ και εξασφάλισε μία αγωνιστική πριν το τέλος της φάσης των ομίλων τη πρόκριση στου «32″ του θεσμού.

Τα γκολ των Λούκας και Κίτσιου κράτησαν τον Δικέφαλο αήττητο για ένατο ευρωπαϊκό ματς και κρατούν τον ΠΑΟΚ φαβορί για τη πρωτιά που θα τον τοποθετήσει αυτόματα στο γκρουπ των ισχυρών στη κλήρωση της 13ης Δεκεμβρίου.

Moνόλογος του ΠΑΟΚ το πρώτο ημίχονο η ομάδα του Χουμπ Στέφενς είχε πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας και δημιούργησε φάσεις στην αντίπαλη περιοχή ωστόσο του έλειψε το γκολ. Στο 11′ ο Στοχ άλλαξε όμορφα, ο Λούκας πήγε να παίξει το ένα-δύο με τον Κλάους, αλλά τελευταία στιγμή έβαλε την προβολή ο Τζίτζιτς, προ του Ισπανου.

Στο 25′ Λούκας και Κατσουράνης έπαιξαν το ένα-δύο, ο Κάνιας πρόλαβε και έδιωξσε διώχνει σε κόρνερ. Αλλη μια πολύ καλή στιγμή για τον Δικέφαλο ήταν στο 31′ όταν βγήκε στην αντεπίθεση με τον Νίνη να δίνει δεξιά στον Λάζαρ, αυτός σουταρε δυνατά μέσα από την περιοχή, η μπάλα όμως πήγε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Η μεγαλύτερη όμως ευκιρία για τον ΠΑΟΚ ήταν στο 37΄ όταν Στοχ και Λούκας έκρυψαν τη μπάλα με τον πρώτο να πλασάρει από πλάγια και να αναγκάζει σε πολύ καλή απόκρουση τον τερματοφύλακα της Σαχτέρ.

Tο δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με έναν τρελό ρυθμό. Η μπάλα πήγαινε γρήγορα πάνω κάτω.Οι δύο ομάδες είχαν από μία καλή ευκαιρία. Ο ΠΑΟΚ στο 48΄όταν μετά από μακρινή πάσα του Αθανασιάδη ο Στοχ τη έφερε μπροστά του με το τακουνάκι, μπήκε από δεξιά, αλλά επέλεξε να σουτάρει στην κλειστή γωνία με τον Μόκιν να μπλοκάρει. Ενα λεπτό μετά ο Κατσουράνης έκανε λάθος, ο Φινοτσένκο βγήκε τετ α τετ με τον Γλύκο όμως έκανε πολύ κακό πλασέ και έστειλε την μπάλα άουτ.

Στο 55΄ ήρθε το γκολ για την ομάδα του Χουμπ Στέφενς ο Λούκας από τα αριστερά είδε τον Νίνη στο δεύτερο δοκάρι, έκανε τη δυνατή σέντρα, η μπάλα κόντραρε στο πόδι του αμυντικού και κατέληξε με εντυπωσιακό τρόπο στα δίχτυα του Μόκιν με τον Ισπανό να πετυχαίνει έστω και… καταλάθος με εκπληκτικό τρόπο το 1-0 μέσα στην «Αστάνα Αρένα».

Mετά το γκολ ο ΠΑΟΚ «εξαφανίστηκε» η Σαχτέρ βγήκε όλη μπροστά με τους Λαζαρ και Τζιόλη να μην μπορούν να κρατήσουν το κέντρο και τον Δικέφαλο να «πελαγοδρομεί». Η Σαχτέρ έχασε μέχρι του 75΄ δύο μεγάλες ευκαιρίες οι οποίες ευτυχώς για τον ΠΑΟΚ δεν έγιναν γκολ. Στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ κατάφερε να «φρενάρει» την Σαχτέρ και να ισσοροπήσει ξανά το παιχνίδι με τον Κίτσιου να βάζει το κερασάκι στη τούρτα στο 91′ με ένα όμορφο γκολ.

Σαχτέρ: Μόκιν, Μάλι, Τζίτζιτς, Ταράσοφ, Ποριβάεφ (83′ Μπαιζάνεφ), Σίμτσεβιτς, Βίσιους, Κάνιας, Γκαζαριάν (66΄ Λούνιν), Φινοτσένκο, Χιζνιτσένκο (75′ Zενκοβιτς)

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Κίτσιου, Λίνο, Κατσουράνης, Τζαβέλλας, Τζιόλης, Λάζαρ, Νίνης (83′ Σαλπιγγίδης), Στοχ (78΄ Βούκιτς), Λούκας, Αθανασιάδης (88΄ Νέτσιντ)

ΓΚΟΛ: 55′ Λούκας, 91′ Κίτσιου
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σ. Γκουμιενί (Βέλγος)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Κάνιας 24΄, 41′ Ποριβάεφ
ΚΟΚΚΙΝΗ: - 
 
 
πηγη:paokplanet

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *