Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Κλιμάκωση απεργίας στους εκβιασμούς Γεωργιάδη - Παρατείνεται έως τις 9 Δεκεμβρίου η απεργία των γιατρών

Παράταση της πανελλαδικής απεργίας των γιατρών του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) έως τη Δευτέρα, 9 Δεκεμβρίου, αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ (ΠΟΣΕΥΠ- ΕΟΠΥΥ).

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της
Ομοσπονδίας., «μετά και την αδιάλλακτη στάση του υπουργού Υγείας ως προς τις απολύσεις και τη διάλυση της δημόσιας πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας».

Μιλώντας στο ΣΚΑΙ, ο Α. Γεωργιάδης εκβίαζε από το πρωί κυνικά:



«Δεν πρόκειται να αφήσω κάποιον να νομίζει ότι θα εκβιάζει το κράτος», ανέφερε και πρόσθεσε: «Το υπουργείο Υγείας έχει plan b και δεν θα τους αρέσει».

Ταυτόχρονα, νέα απεργία κατά των απολύσεων αποφάσισαν την Πέμπτησε γενική συνέλευση οι διοικητικοί υπάλληλοι του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, με νέα 24ωρη απεργία την Παρασκευή και συμμετοχή στην 48ωρη απεργία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Δευτέρα και Τρίτη.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνέλευση των διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Αθηνών, οι οποίοι φαίνεται πως θα καταλήξουν στην ίδια απόφαση με τους συναδέλφους τους στο ΕΜΠ.

Ο Αρβανιτόπουλος κατά τη χθεσινή τους συνάντηση τόνισε στους διοικητικούς υπαλλήλους πως 650 υπάλληλοι θα επανατοποθετηθούν σε ιδρύματα που έχουν κενά.

Ωστόσο, αυτό αφήνει απ' έξω πολλούς άλλους, καθώς με την Κοινή Υπουργική Απόφαση τέθηκαν σε διαθεσιμότητα 1.349 διοικητικοί από οκτώ ΑΕΙ.



Πηγη: enet

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *