Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

O… τζόγος θα σώσει την Ελλάδα

Οι υπεύθυνοι της παντελώς άγνωστης μέχρι σήμερα εταιρείας ελληνοσερβικών συμφερόντων Cosmos Club ετοιμάζουν μεγάλη κλίμακα ενεργειών που θα
… βοηθήσουν τη χώρα «να βγει από την κρίση». Για αρχή, σχεδιάζουν να ανοίξουν 600 ίντερνετ καφέ που θα προσφέρουν πρόσβαση σε «στοιχήματα» και υπηρεσίες μεταφοράς χρημάτων. Επιστολή-καταγγελία των πρακτόρων του ΟΠΑΠ στον πρωθυπουργο.

Σχέδια για να δημιουργήσει ένα απέραντο καζίνο διαδικτυακού τζόγου στην Ελλάδα της φτώχειας μέσα από 600 ίντερνετ καφέ που θα δουλεύουν επί 24ώρου βάσεως σε όλη τη χώρα και θα προσφέρουν πρόσβαση σε «στοιχήματα» και υπηρεσίες μεταφοράς χρημάτων προωθεί μια παντελώς άγνωστη μέχρι σήμερα εταιρεία ελληνοσερβικών συμφερόντων με την επωνυμία «Cosmos Club», η οποία επιχειρεί να εκμεταλλευτεί τα νομοθετικά κενά που άφησε η πολιτεία και να δραστηριοποιηθεί έτσι στο ιντερνετικό στοίχημα. Ο σχεδιασμός της συγκεκριμένης εταιρείας αποκαλύφθηκε χθες μέσα από επιστολή-καταγγελία των πρακτόρων του ΟΠΑΠ στον πρωθυπουργό και την επιτροπή παιγνίων. Οπως αναφέρουν στην επιστολή τους, «το σχέδιο αφορά στη δημιουργία επίγειου δικτύου παροχής υπηρεσιών τυχερών παιγνίων με πρόσχημα τη διαδικτυακή πρόσβαση στους μεταβατικούς παρόχους, το οποίο τιμωρείται από την κείμενη ποινική νομοθεσία». Οι πράκτορες δεν έχουν θορυβηθεί τόσο για τους κινδύνους που ελλοχεύουν από μια πιθανή έκρηξη του διαδικτυακού τζόγου στις γειτονιές όσο για την προστασία του μονοπωλίου του ίδιου του ΟΠΑΠ που κινδυνεύει να τιναχτεί στον αέρα πλήττοντας τα συμφέροντά τους και τα έσοδα της προσφάτως εξαγορασθείσης εταιρείας από την Emma Delta των Μελισσανίδη – Σμετς.

Παρότι η ιστορία αυτή δείχνει να «ακροβατεί» μεταξύ γραφικότητας και φαραωνικών εξαγγελιών, στον ΟΠΑΠ φαίνεται πως παίρνουν στα σοβαρά την απειλή του ανταγωνισμού και έχουν ενεργοποιήσει τις νομικές υπηρεσίες αναζητώντας τρόπους να σταματήσουν το συγκεκριμένο σχέδιο. Στην Ελλάδα οι κυβερνήσεις κατάφεραν το ακατόρθωτο: να κηρύξουν μεν παράνομο τον ιντερνετικό τζόγο μέσω του οποίου τζιράρονταν και ξεπλένονταν δισεκατομμύρια ευρώ, να κλείσουν οριστικά μόλις προ ολίγων εβδομάδων περισσότερες από 400 παράνομες εταιρείες που δραστηριοποιούνταν στο διαδίκτυο, αλλά παράλληλα να δώσουν «προσωρινές άδειες» -που εξελίσσονται σε μόνιμες- σε 24 συνολικά πλατφόρμες στοιχηματισμού, οι οποίες εντάχθηκαν σε καθεστώς αναδρομικής φορολόγησης. Ανάμεσα σε αυτές δεν περιλαμβάνονται εταιρείες που ελέγχονταν από γνωστούς επιχειρηματίες των ΜΜΕ και του αθλητισμού, οι οποίες δεν πήραν τελικά άδεια.

Εταιρείες στοιχημάτων

Στην πραγματικότητα αυτό που επιδιώκουν να κάνουν οι άνθρωποι που βρίσκονται πίσω από την Cosmos Club είναι να συνεργαστούν με αυτές τις εταιρείες στοιχημάτων και να παρέχουν από κοινού πρόσβαση σε όσους θέλουν να «τζογάρουν» εκτός σπιτιού. Σε καταχωρίσεις τους μάλιστα διαφημίζουν ότι θα παρέχουν «δωρεάν πρόσβαση στα καταστήματα Capital από Δευτέρα έως Παρασκευή 3-5 μ.μ., σε όλους τους ανέργους με κάρτα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ».

Η εταιρεία Cosmos Club, πίσω από την οποία βρίσκεται ο 40χρονος Απόστολος Τσιπίδης, είχε πραγματοποιήσει την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου εκδήλωση σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας για να παρουσιάσει τα σχέδιά της, χωρίς ωστόσο εκεί να πει πολλά για την πρόθεσή της να δραστηριοποιηθεί στο διαδικτυακό στοίχημα. Χορηγός της εκδήλωσης ήταν η εταιρεία Betshop, μια από τις 22 προσωρινά αδειοδοτημένες εταιρείες διαδικτυακού στοιχήματος στην Ελλάδα με επικεφαλής τον Γαβριήλ Χαλεπλή, η οποία σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Cosmos Club συνεργάζεται μαζί της.

Στην εκδήλωση αυτή που, κατά την εταιρεία, «έγινε με την παρουσία πολιτικών, πρώην υπουργών, υφυπουργών, πρέσβεων και δημάρχων», η Cosmos Club παρουσίασε τα σχέδιά της για τα 600 καταστήματα ίντερνετ καφέ που θα έχουν την επωνυμία Capitals και θα δημιουργήσουν 5.000 θέσεις εργασίας, λέγοντας πως πρόκειται για χώρους όπου «θα μπορεί ο καθένας να απολαύσει καφέ, γρήγορο φαγητό και εξαιρετικό σέρβις, να έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο και οποιαδήποτε άλλη εξυπηρέτηση, πληροφορία και αρωγή σχετικά με τις νέες τεχνολογίες». Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωσή τους, επιβεβαίωσαν επίσης ότι μέσα στα Capitals θα λειτουργεί και υπηρεσία μεταφοράς χρημάτων μέσω της εταιρείας Unistream.

Οι υπεύθυνοι της εταιρείας παρουσίασαν την επένδυσή τους ως την πρώτη μεγάλης κλίμακας ενεργειών «που θα βοηθήσουν την Ελλάδα να βγει από την κρίση», ενώ το κερασάκι στην τούρτα για τη δημιουργία του φιλανθρωπικού προφίλ τους ήταν μια δωροεπιταγή 2.000 ευρώ στο ορφανοτροφείο «Κιβωτός του Κόσμου»…

«Το σχέδιο αφορά στη δημιουργία επίγειου δικτύου παροχής υπηρεσιών τυχερών παιγνίων με πρόσχημα τη διαδικτυακή πρόσβαση στους μεταβατικούς παρόχους, το οποίο τιμωρείται από την κείμενη ποινική νομοθεσία», αναφέρουν μεταξύ άλλων στην επιστολή τους οι πράκτορες του ΟΠΑΠ.


ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΣΙΠΙΔΗΣ
Μεγαλοεπενδυτής, μασόνος, με… παράσημα στον πόλεμο




Πίσω από την εταιρεία Cosmos Club, η οποία εμφανίζεται να εδρεύει στην οδό Κοδράτου 21 στο Μεταξουργείο, φέρεται να βρίσκεται ο 40χρονος Θεσσαλονικιός Απόστολος Τσιπίδης (φωτογραφία), γνωστός στη Βόρεια Ελλάδα για τις πολυποίκιλες δραστηριότητές του που εκτείνονται από τις μασονικές στοές και την προσπάθεια εμπλοκής του στα διοικητικά ελληνικών και σερβικών ομάδων, μέχρι τον πόλεμο της Σερβίας-Βοσνίας. Ο ίδιος εμφανίζεται ως επιχειρηματίας με δραστηριότητες στη Σερβία, ενώ είχε επιχειρήσει να εμπλακεί στο παρελθόν με τη διοίκηση του μπασκετικού Ηρακλή και στη συνέχεια με την ομάδα του Παγκρατίου ως επενδυτής, καθώς και με τις ομάδες της Καστοριάς και των Τρικάλων. Διατείνεται παράλληλα πως «έχει ενισχύσει οικονομικά την ομάδα Beranijia της Σερβίας και έχει διατελέσει παράγοντας στην Παρτιζάν Βελιγραδίου και στον Ερυθρό Αστέρα». Στο βιογραφικό του αναφέρει σε περίοπτη θέση ότι έχει τιμηθεί «από τη Δημοκρατία της Σερβίας για την ενεργή συμμετοχή του κατά τη διάρκεια του πολέμου Σερβίας-Βοσνίας Ερζεγοβίνης», ενώ προβάλλει και τις σχέσεις του με τον τεκτονισμό, διαφημίζοντας πως έχει τον 33ο βαθμό και είναι Υπατος της Μεγάλης Ελληνικής Στοάς. Η εταιρεία πίσω από την οποία βρίσκεται δεν έχει πολλές πληροφορίες στην ιστοσελίδα της. Πλασάρεται όμως ως «μεγαλοεπενδυτής» στην Ελλάδα, σημειώνοντας ανάμεσα σε άλλα ότι μεταξύ των δραστηριοτήτων της περιλαμβάνονται «η ανέγερση πολυτελών ξενοδοχειακών μονάδων 5 αστέρων σε αφρικανική χώρα, η μεταφορά αναλώσιμων προϊόντων από χώρα των Βαλκανίων και η ανάπτυξη δικτύου υπηρεσιών επίσης σε χώρα της αφρικανικής ηπείρου» κ.ά. Προαναγγέλλει δε πως… σύντομα θα έχει δικό της τηλεοπτικό σταθμό και δική της εφημερίδα στην Ελλάδα.



Πηγή: efsyn.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *