Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Η θρησκευτική πανήγυρη του Εξαπλατάνου (pic)

Πλήθος κόσμου παρέστη κατά τη θρησκευτική πανήγυρη του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Εξαπλατάνου στις 2 και στις 3 Νοεμβρίου 2013
 
Τo Σάββατο 2 Νοεμβρίου τελέστηκε μέγας πανηγυρικός εσπερινός με αρτοκλασία και στη συνέχεια ακολούθησε λιτάνευση της ιεράς εικόνας και των λειψάνων των Αγίων Γεωργίου και Χαραλάμπους. To παρόν έδωσαν κατά την ημέρα αυτή και οι εκπρόσωποι του πολιτικού χώρου Καρασμάνης Γ. και Τζάκρη Θ, ο Δήμαρχος Αλμωπίας Πασόης Δ. και οι Αντιδήμαρχοι Τραπεζανίδης Γ. και Καραμαριάς Στ. , ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Εξαπλατάνου Κοροσιάδης Γ., ο πρόεδρος του Μ.Σ '' Μ. Λουντέμης'' Αραμπατζής Φ. και ο ταμίας του συλλόγου Πατσίδης Β.
 
Στα πλαίσια αυτά ο Ιερός Ναός Εξαπλατάνου συνεργάστηκε με τον Μορφωτικό Σύλλογο "M. Λουντέμης". Για δεύτερη φορά η περιφορά της ιεράς εικόνας και των λειψάνων του Αγίου Γεωργίου πραγματοποιήθηκε με τη συνοδεία τεσσάρων αλόγων όπως αρμόζει στον Άγιο Γεώργιο (τον καβαλάρη), αντιπροσωπεία δύο ανδρών του χορευτικού συγκροτήματος της Αριδαίας ''Αλησμόνητες πατρίδες'', οι οποίοι κρατούσαν το λάβαρο του συλλόγου τους και ήταν ντυμένοι παραδοσιακά, και την μπάντα του Δήμου . Μετά την ολοκλήρωση της περιφοράς της εικόνας και των λειψάνων του Αγίου Γεωργίου, οι πιστοί είχαν τη δυνατότητα να απολαύσουν τα παραδοσιακά εδέσματα που ετοίμασε μια ομάδα γυναικών του χωριού.
 
Την Κυριακή 3 Νοεμβρίου εψάλλει πανηγυρική θεία λειτουργία μετά θείου κηρύγματος υπό τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλας και Αλμωπίας κ.κ Ιωήλ, στην οποία παρευρέθηκαν εκπρόσωποι μαθητών (οι σημαιοφόροι) του Δημοτικού, του Γυμνασίου και του Λυκείου Εξαπλατάνου όπως και πλήθος κόσμου.
 
Ο Ιερός Ναός του Αγίου Γεωργίου Εξαπλατάνου και ο Μ.Σ "M. Λουντέμης" θα ήθελαν να ευχαριστήσουν θερμά τη φιλαρμονική του Δήμου, τον χορευτικό σύλλογο της Αριδαίας "Aλησμόνητες Πατρίδες, τους καβαλάρηδες και όσες συμμετείχαν στην προετοιμασία των διαφόρων εδεσμάτων που ακολούθησαν της περιφοράς της ιεράς εικόνας αλλά και όσους άλλους βοήθησαν στην πραγματοποίηση των παραπάνω εκδηλώσεων.


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *