Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Το 36% των Ελλήνων δεν έχει μπει στο Ίντερνετ - Μαζί με Βουλγαρία, Ρουμανία ουραγοί στην Ε.Ε.

Ελλάδα, Βουλγαρία και Ρουμανία καταλαμβάνουν τις τρεις τελευταίες θέσεις στην Ε.Ε. των «28» σε ό,τι αφορά τη χρήση του Ίντερνετ, σύμφωνα με έρευνα της Eurostat. Ειδικότερα, το
42% των Ρουμάνων, το 41% των Βούλγαρων, το 36% των Ελλήνων, το 34% των Ιταλών, το 33% των Πορτογάλων και το 32% των πολιτών σε Κύπρο και Πολωνία δεν έχουν χρησιμοποιήσει ποτέ το Διαδίκτυο (στοιχεία για το 2013). Στην αντίπερα όχθη, το 95% των νοικοκυριών στην Ολλανδία, το 94% στο Λουξεμβούργο και το 93% στη Δανία και τη Σουηδία έχουν πρόσβαση στο Ίντερνετ.

Σε άλλα ποιοτικά στοιχεία της έρευνας, συνολικά στην Ε.Ε. των «28» το 2013 το 79% των νοικοκυριών είχαν Ίντερνετ, όταν το ποσοστό αυτό βρισκόταν στο 55% το 2007.

Σε ό,τι αφορά την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, το 41% των πολιτών της Ε.Ε. χρησιμοποίησε το διαδίκτυο για συναλλαγές με τις δημόσιες αρχές ή υπηρεσίες το 2013. Το 44% για φορολογικές δηλώσεις (44%), το 20% για αιτήσεις έκδοσης προσωπικών έγγραφων, το 16% για χορήγηση επιδομάτων κοινωνικής ασφάλισης και το 9% για εγγραφή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.



Πηγη: Athens Voice

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *