Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Ρύθμιση-ανάσα για τα ανείσπρακτα ενοίκια -Τι θα πρέπει να γνωρίζουν οι ιδιοκτήτες

Με μια ειδική ηλεκτρονική υπηρεσία σκοπεύει το υπουργείο Οικονομικών να απαλλάξει από τον φόρο εισοδήματος τους ιδιοκτήτες που δεν εισπράττουν ενοίκια, οι οποίοι θα έχουν το δικαίωμα να μην δηλώσουν στη φορολογική τους δήλωση το ποσό των μισθωμάτων που δεν εισέπραξαν από κακόπιστους ή δύστροπους ενοικιαστές.

Η απαλλαγή των φορολογούμενων από ανείσπρακτα ενοίκια δεν πρόκειται, κατά πάσα πιθανότητα να διευθετηθεί με νομοθετική παρέμβαση, αλλά τεχνικά με την απαλλαγή των ιδιοκτητών μέσω της χρήσης μιας ειδικής ηλεκτρονικής υπηρεσίας, αναφέρει το capital.gr, το οποίο επισημαίνει ότι τονίζεται στον νέο Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος πως το «εισόδημα που δεν εισπράττεται δεν είναι εισόδημα».

Οι ιδιοκτήτες ωστόσο, θα πρέπει να δηλώσουν σε ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα που θα δημιουργηθεί στο taxisnet το ποσό των ανείσπρακτων ενοικίων, το όνομα και τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου του ενοικιαστή καθώς και άλλα στοιχεία που αφορούν το ακίνητο.

Προϋπόθεση για την αποδοχή της σχετικής δήλωσης μη είσπραξης ενοικίων θα είναι να έχει θεωρηθεί το σχετικό μισθωτήριο συμβόλαιο μέσω άλλης ηλεκτρονικής εφαρμογής που ετοιμάζει η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.



Πηγη: iefimerida

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *