Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Η απάντηση που έλαβε ο κ. Τζαμτζής από το Υπουργείο για την δυνατότητα στους αστυνομικούς να συμμετέχουν στις κατατακτήριες εξετάσεις για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση

Απάντηση από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων έλαβε ο Βουλευτής Πέλλας κ. Ιορδάνης Τζαμτζής σχετικά με την αναφορά που είχε καταθέσει για το δικαίωμα εισαγωγής των αστυνομικών υπαλλήλων στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Η απάντηση που έλαβε ο κ. Τζαμτζής από το Υπουργείο αναφέρει τα εξής:

«Απαντώντας στο ανωτέρω σχετικό έγγραφο σας και σε επιστολή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, την οποία κατέθεσε ως Αναφορά ο Βουλευτής κ. Ιορδάνης Τζαμτζής, σχετικά με την πρόσβαση των αστυνομικών υπαλλήλων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, σας κάνουμε γνωστά τα ακόλουθα:

Σύμφωνα με την σχετική τροπολογία, η οποία βρίσκεται προς δημοσίευση ,δίνεται η δυνατότητα και στους πτυχιούχους ανώτερων σχολών υπερδιετούς και διετούς κύκλου σπουδών, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και η Σχολή Αστυφυλάκων, να συμμετέχουν στις κατατακτήριες εξετάσεις.

Ειδικότερα ορίζεται ό,τι: <<…το ποσοστό των κατατάξεων πτυχιούχων Πανεπιστημίου, Τ.Ε.Ι. ή ισότιμων προς αυτά, Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. ,της Ελλάδος ή του εξωτερικού (αναγνωρισμένα από τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.) καθώς και των κατόχων πτυχίων ανώτερων σχολών υπερδιετούς και διετούς κύκλου σπουδών αρμοδιότητας Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και άλλων Υπουργείων, ορίζεται σε ποσοστό 12% επί του αριθμού των εισακτέων σε κάθε τμήμα Πανεπιστημίου ή Τ.Ε.Ι…Η ισχύς της παρούσας παραγράφου άρχεται από την έναρξη ισχύος του νόμου 4186/2013(193 Α΄)>>.

Επιπλέον ,σας ενημερώνουμε ότι τα θέματα που αφορούν τη διαδικασία των κατατάξεων των πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης ,θα ρυθμιστούν με σχετική Υπουργική Απόφαση.»



από το γραφείο τύπο του βουλευτή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *