Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Γιαννιτσά: Ξεκίνησε η Επιτροπή Ανέργων

Εδώ και περίπου ένα μήνα ξεκίνησε στην πόλη τη λειτουργία της η Επιτροπής Ανέργων και Επισφαλώς Εργαζομένων.

Καλέσαμε και καλούμε όλους τους άνεργους και επισφαλώς εργαζόμενους συμπολίτες μας να παλέψουμε για να καλυτερεύσουμε τους όρους ζωής μας στον τόπο μας. Να συνεργαστούμε και να αγωνιστούμε μαζί με άλλες παρόμοιες κινήσεις πανελλαδικά. Να συμπράξουμε μαζί με όλους τους υπόλοιπους εργαζόμενους και τη νεολαία για να πάρουμε πίσω τη ζωή που μας ανήκει και μας κλέβουν οι κυβερνήσεις, η ΕΕ και το κεφάλαιο.


Χωρίς προκάτ περιεχόμενο κάποιου συγκεκριμένου κόμματος από πίσω μας, να συζητήσουμε και να συνεργαστούμε προκειμένου όλοι μαζί να διεκδικήσουμε, να επανακτήσουμε, να διευρύνουμε τα δικαιώματά μας.


Να στηθεί ένα ολόκληρο δίκτυο αλληλεγγύης που θα διασφαλίζει κάθε μορφής στήριξη προς τους άνεργους και απολυμένους συμπολίτες μας αλλά και σε όσους εργαζόμενους υπόκεινται στις απειλές και τους εκβιασμούς ενώ βρίσκονται στην εργασία.


Αντιλαμβανόμενοι ότι η εποχή μας έχει ανάγκη από ένα νέο, ενιαίο ταξικό κίνημα εργαζομένων- ανέργων, σταθερά- ελαστικά απασχολούμενων, Ελλήνων- μεταναστών, νέων- μεγαλύτερων, Ελλήνων- εργαζόμενων στις γειτονικές χώρες και όχι απλά ένα κίνημα αλληλεγγύης στους κάθε φορά πληττόμενους. Ένα κίνημα που θα βρίσκεται στα χέρια των ίδιων των εργαζόμενων, των πρωτοβάθμιων σωματείων τους, των ανέργων, των εργατικών συνελεύσεων στους χώρους δουλειάς και των εργατικών πρωτοβουλιών και επιτροπών. Γιατί μόνο έτσι θα μπορέσουμε να απαντήσουμε στον πρωτόγνωρο σημερινό κοινωνικό οδοστρωτήρα.


Διεκδικούμε:


· Μειωμένο εισιτήριο σε ΚΤΕΛ και Αστικά
· Κοινωνικά τιμολόγια σε δημοτικά τέλη και ΔΕΥΑΓ
· Κατά περίπτωση εξέταση από την εφορία σε ανέργους και επισφαλώς εργαζόμενους για ρυθμίσεις σχετικά με χαράτσια κτλ., όπως προβλέπεται και από τον κανονισμό


Επόμενη συνέλευση
Σάββατο 7/12, 17:00
Εργατικό Κέντρο Γιαννιτσών


Η Επιτροπή Ανέργων στο διαδίκτυο:
http://eagiannitswn.wordpress.com/
https://www.facebook.com/eagiannitswn

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *