Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

Μίζες 3 εκατ. σε τουλάχιστον 10 πρόσωπα ομολογεί ο Παν. Ευσταθίου - Καταγγέλλοντας τον Α. Κάντα ως «εκβιαστή»

Παράνομες αμοιβές περίπου 3 εκατ. ευρώ, υποστηρίζει ότι έδωσε συνολικά για δύο εξοπλιστικά προγράμματα ο 83χρονος εκπρόσωπος της γερμανικής STN Atlas, Παναγιώτης Ευσταθίου που απολογείται από το πρωί στον ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή.

Ο κατηγορούμενος εμπλέκει στην υπόθεση της διακίνησης «μιζών» για προμήθειες του ΥΠΕΘΑ τουλάχιστον δέκα πρόσωπα εκ των οποίων δύο ήταν αρχηγοί Σωμάτων του στρατού. Ο ένας, που έχει αποβιώσει, ήταν αρχηγός ΓΕΝ, επί υπουργίας Τσοχατζόπουλου, και ο δεύτερος αρχηγός ΓΕΣ.

Ο κ. Ευσταθίου φέρεται επίσης να κατονόμασε τρεις ή τέσσερις Γερμανούς υπηκόους, υψηλόβαθμα στελέχη της εν λόγω εταιρείας ως τα πρόσωπα που «μοίρασαν τα χρήματα». Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος εμπλέκει δύο πρώην στελέχη της ΕΒΟ, ο ένας εκ των οποίων, κουμπάρος του Ά. Τσοχατζόπουλου, έχει κατονομαστεί και από τον Αντώνη Κάντα.

Ο 83χρονος έχει δηλώσει, διά της υπεράσπισής του, πρόθεση να προσθέσει στοιχεία στην ανάκριση, ωστόσο φαίνεται μέχρι στιγμής να μιλά για όσα έχει αποκαλύψει ο συγκατηγορούμενός του, πρώην διευθυντής εξοπλισμών, Α. Κάντας, γεγονός που έχει προκαλέσει δυσαρέσκεια του ανακριτή. Ο κ. Μάλλης ζήτησε από τον κατηγορούμενο «τα ονόματα των προσώπων που έλαβαν μίζες από την κορυφή έως τη βάση της ιεραρχίας, διαφορετικά η Δικαιοσύνη θα κάνει το καθήκον της».

Ο κ. Ευσταθίου διαψεύδει τον κ. Κάντα που υποστήριξε ότι έδιναν στον 83χρονο χρήματα για «να μη φέρνει εμπόδια». Ο 83χρονος καταγγέλλει τον Α. Κάντα ως «εκβιαστή» υποστηρίζοντας ότι αυτός του ζήτησε χρήματα προκειμένου να μην μπλοκάρει τη διαδικασία προμήθειας των επίμαχων οπλικών συστημάτων.

Ο κατηγορούμενος, σε καταθέσεις του οποίου στο Λονδίνο έχουν ήδη εντοπιστεί 18 εκατ. ευρώ, έχει ήδη συναινέσει στο άνοιγμα των τραπεζικών του λογαριασμών προκειμένου να αποκαλυφθούν οι διαδρομές του «μαύρου χρήματος».



Πηγή: Athens Voice

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *